Olimpinės žaidynės penkiolikmentei padėjo sugauti sėkmės paukštę

Penkiolikmetė dainininkė Ema Bagužaitė (EMA) užtikrintai skinasi kelią į tarptautinį pripažinimą. Austrijoje gyvenanti išskirtinio balso savininkė tapo oficialia Jaunimo olimpinių žaidynių himno atlikėja, o dabar ja domisi ir žymūs Londono prodiuseriai.

Talentą pastebėjo ankstyvoje vaikystėje

Šviesiaplaukė lietuvaitė į Austriją persikėlė su savo mama, kai jai buvo vos ketveri. Aktyvi ir draugiška mergaitė lankydama vaikų darželį labai greitai išmoko vokiečių kalbą, susirado daugybę draugų, nuolat dalyvaudavo įvairiuose vaidinimuose ir kitokiuose renginiuose.

„Dar Lietuvoje pastebėjome, kad Ema labai mėgsta dainuoti ir turi tam talentą. Ji nuolat stovėdavo prieš veidrodį ir improvizuodavo, kurdavo tekstus. Beje, jos balsas jau vaikystėje atrodė brandesnis, nei paprastai būna tokio amžiaus mergaičių“, - prisimena Emos mama Lina Hanisch.

Vokalo specialistai pabrėžia, kad ir dabar merginos balsas išsiskiria brandumu ir yra labai plataus diapazono. Jie jį įvardija, kaip savitą ir „linkusį“ į soul muziką. Tačiau pačiai Emai šiuo metu artimesnis pop stilius – jai patinka tokios atlikėjos kaip Rihanna, Pink, Adele, Jessie J, Lady Gaga, ji taip pat klausosi „One Republic“ bei „Coldplay“.

Išgarsino olimpinės žaidynės

Ema dalyvavo daugybėje jauniesiems dainininkams skirtų konkursų tačiau didžiausias jos pasiekimas – Jaunimo olimpinių žiemos žaidynių, šių metų pradžioje vykusių Austrijoje, balsas. Su oficialiu žaidynių himnu tapusia daina „This is our time“ Ema keliavo po visą šalį, reklamuodama renginį.

Būtent tada lietuvės vardas plačiai nuskambėjo ne tik Austrijoje, bet ir kitose šalyse. Žiniasklaida rengė reportažus apie žaidynes, minėdama, kad oficialią olimpiados dainą atlieka „talentinga lietuvių kilmės dainininkė“.

„Šį laikotarpį prisimenu kaip labai smagų: sutikau gausybę puikių žmonių, įgijau naujų draugų. Dainavau daugybėje skirtingų vietų: įvairiuose susitikimuose, konferencijose, pristatymuose. Žinoma, labiausiai įsiminė pasirodymas žaidynių atidarymo metu, kai pirmą kartą teko dainuoti tokiai didelei auditorijai: ne tik susirinkusiems tūkstančiams olimpiados dalyvių, bet ir kur kas didesniam žiūrovų skaičiui prie televizorių ekranų – atidarymą tiesiogiai transliavo televizija“, - prisiminė jaunoji atlikėja, gerbėjams žinoma kaip EMA.

Beje, šis įvykis smarkiai pagausino dainininkės gerbėjų bendruomenę socialiniame tinkle Facebook. Iki pasirodymo žaidynėse jų buvo apie 20 tūkst., o po to greitai išaugo iki 80 tūkst. Šiuo metu fanų skaičius jau artėja prie 100 tūkst.

Naujas žingsnis karjeroje – per Londoną?

Dabar Ema toliau lanko vokalo pamokas pas vieną žymiausių Vokietijos vokalo mokytojų Stephanie Borm.

„Ema labai darbšti ir atsakinga. Puikiai supranta, kad norint tapti žymia atlikėja, vien talento neužtenka – reikia daug dirbti ir lavinti savo balsą, nuolat jį saugoti“, - teigia savo dukros karjera besirūpinanti L. Hanisch.

Merginos pastangos neliko nepastebėtos – ja susidomėjo žymūs Londono prodiuseriai. Ji neseniai lankėsi šiame mieste, kur dirbo garso įrašų studijoje. Tačiau daugiau detalių apie tai nei pati dainininkė, nei jos mama neatskleidžia.

„Abi esame prietaringos. Kol neturime galutinio rezultato, nenorėtume daugiau nieko pasakoti. Tačiau esu įsitikinusi, kad tai bus dar vienas labai svarbus žingsnis Emos karjeroje“, - sako atlikėjos mama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių