Olimpiada: Kur žiūri žurnalistai?

Kai Vankuverio žiemos olimpinių žaidynių atstovai pristatė simbolinius savo žvėriukus, sportą lydinčius visada, žmonės plojo. Jaukūs miško gyvūnėliai nesukėlė jokio įtarimo.
Ne visiems.

Tamsiosios interneto pusės gyventojai, mirkstantys juodojo humoro tinklalapiuose, netruko atrasti olimpiados simbolių panašumo su… „pedobear“, arba „pedomeškinu“ – iš japoniškų komiksų į vaikų nuotraukas atkeliavusiu personažu. Jis naudojamas siekiant pašiepti galimai „pedofilines“ situacijas. Nesigilinsime, tik pridursime, kad paveikslėlių su „pedomeškinu“ internete rasite devynias galybes.

Žodžiu, vienas Kanados studentas juokais „pedomeškiną“ įmontavo šalia oficialių Vankuverio žiemos olimpiados žvėrelių. Aišku, patalpino į internetą. Mistiniu būdu jau prieš pat olimpiados pradžią šį paveikslėlį „išsigūglino“ Lenkijos miesto Olštino žurnalistai ir ramiausiai išspausdino.

Neįtikėtina, bet tą patį padarė ir olandų žurnalistai, mat paveikslėlio reitingas paieškoje netrukus šoktelėjo aukščiau. Olimpinis „pedomeškinas“ šmėžavo ir Ispanijos internetiniuose dienraščiuose, bet, pradėjus kilti triukšmui, greit dingo. Taip, šioks toks triukšmas yra – tinklaraštininkai akivaizdžiai akylesni, nei žurnalistai, tad netruko pasigauti sensaciją.

Viso to čia galbūt ir nepasakotume, jei ne į CityOut akiratį pakliuvęs populiariausias žurnalas Lietuvoje –  „Žmonės“. Jis TV programos puslapiuose „pedomeškiną“ išspausdino tiek praėjusią, tiek šią savaitę.

Iš vienos pusės ši situacija klaikiai juokinga. Iš kitos šiek tiek graudu, kad pasaulio žurnalistai į savo darbą žiūri taip atmestinai. Juk įsižiūrėjus į paveikslėlį akivaizdu, kad „pedomeškinas“ ten tiesiog įklijuotas. Taip, kartais klysta visi, klysta ir CityOut redakcija. Bet!


Šiame straipsnyje: Vankuveris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių