„Olialia pupyčiai“: netikėtas pokštas atnešė populiarumą

Norėję tik padaryti linksmą staigmeną vieno iš bičiulių širdies draugei, trys studentai per naktį virto žvaigždėmis. Jų sukurta parodija "Olialia pupyčiai" internete išplito lyg virusas.

Išpopuliarėti neplanavo

Istorija prasidėjo labai paprastai. Vienas draugas paprašė kitų, kad šie padėtų jam surengti dovaną draugei septynerių metų draugystės proga ir nusifilmuotų linksmame klipe, kurį jis galėtų nusiųsti tuo metu užsienyje viešėjusiai merginai.

Viskas, ką reikės daryti – šiek tiek pasimaivyti. Kadangi visi draugai studijuoja vaidybą, toks prašymas jų labai nenustebino ir jie ilgai negalvodami sutiko.

Laurynas Onuškevičius, Giedrius Simutis ir Mindaugas Gedamanskas kvailiojo vieno iš draugų tėvų namuose, visą dieną filmavosi, o po dar vienuolikos valandų montažo savo rankose turėjo šmaikštų klipą "Olialia pupyčiai" pagal garsiųjų "Olialia pupyčių" dainą "Išpildyk mano norus".

Tiesa, į klipo gaminimo laiką jie įskaičiuoja ir kelionę į statybinių medžiagų parduotuvę. Filmuojant sceną, kurioje visi trys vaikinai sugriuvę į lovą, ji netikėtai įlūžo. Nenorėdami palikti nemalonios staigmenos namų šeimininkams, vaikinai suskubo pirkti lentų ir patys taisyti lūžusio baldo. Apsidžiaugę, kad viskas sėkmingai pavyko, apie atsitikimą jie prisipažino tėvams.

"Tačiau jie tik pasakė, kad nieko tokio, ta lova, pasirodo, jau buvo įlūžusi", – kvatojosi G.Simutis.

Tokiais nuotykiais viskas būtų ir pasibaigę, tačiau klipą pažiūrėjusi mergina, kuriai jis ir buvo skirtas, pasiūlė jį įdėti ir į "Youtube" svetainę, kad galėtų pažiūrėti daugiau draugų.

"Įdėjome, nuėjome miegoti, o ryte aš atsibudau ir žiūriu, visas internetas mirga. Skambinau Laurynui, klausiau, ar matei, kas darosi", – juokėsi vienas iš vaikinų M.Gedamanskas.

Nors dabar vaikinai juokiasi nesigailintys dėl to, kaip viskas pasisuko, iš pradžių būta ir nerimo. "Draugai iš manęs net juokėsi, bet aš tikrai bijojau, kad gali būti neigiama reakcija iš pačių "Olialia pupyčių". Bet mes tikrai nieko bloga nenorėjome, nesiekėme skandalo ar žiūrovų antplūdžio. O kad jau taip atsitiko, buvome maloniai šokiruoti", – prisipažino G.Simutis.

Pupyčių vardas nevilioja

Jauni aktoriai šmaikštauja, kad Kalėdoms galėtų nusifotografuoti kalendoriui ar patys paruošti koncertinę programą. "Kalendorius vis dėlto gal būtų tik mūsų moterims. O programą mes galėtumėm paruošti netgi tikrai gyvą – juk mokame ir šokti, ir dainuoti", – šypsojosi jie.

Apie pačias "Olialia pupytes" vaikinai tikino nieko bloga nemano. "Jos tikrai yra šaunuolės, kad rado savo nišą. Juk kiek žmonių, tiek nuomonių, o "Olialia pupytės" yra "Olialia pupytės", kaip ir Pamela Anderson yra Pamela Anderson. Tai ir viskas."

Tačiau sekti garsiųjų merginių pavyzdžiu ir keisti plaukų spalvos jie patys neketina: "Mes – už natūralumą. Be to, "Olialia pupytės" – blondinės, mes visi – tamsūs, būtų labai gražus kontrastas, jei kada nors tektų susitikti ant scenos."

Vis dėlto surimtėję jie prisipažino tokios šlovės neplanuojantys, nors įvairių pasiūlymų jau sulaukė. "Siūlė ir susukti daugiau klipų, kurti savo dainas, eiti į viešumą. Geros idėjos, bet dabar tam nėra laiko – mums paskutiniai studijų metai, daug atsiskaitymų, laukia premjeros", – sakė M.Gedamanskas.

G.Simutis nenorėtų rizikuoti eiti tokiu keliu ir dėl ateities karjeros galimybių: "Kai televizijoje atsirado parodijų laida "Dar pažiūrėsim", jos aktoriai jau buvo užsitarnavę savo vardą, žinomi kaip Vilniaus mažojo teatro atstovai. Nenorime iškart pradėti nuo tokio dalyko ir paskui būti žinomi tik kaip "Olialia pupyčiai" ar parodijų meistrai."

Teatro scenoje – pantomimos meistrai

Ketvirto kurso vaidybos studentai norėtų pirmiausia būti žinomi už tai, ką jie daro teatro scenoje. Dabar jų kursas Menų spaustuvėje rodo spektaklį "Pupi pipa pupi", kurį patys vadina žaislų veiksmo trileriu.

"Mūsų specializacija – pantomima. Tačiau žiūrime į ją moderniai, kai svarbu judesio, garso, plastikos sintezė. Mūsų spektaklis skirtas tiek suaugusiesiems, tiek vaikams, bet pastebėjome, kad vis dėlto vaikams jis suteikia daugiausia džiaugsmo, per spektaklį jie juokiasi, kvatoja, o po to net nenori išeiti iš salės. Tarp suaugusiųjų buvo ir tokių, kurie sakė, kad čia ne jiems, bet kiti sakė, kad tai linksmiausia, ką jiems yra tekę matyti teatre", – pasakojo L.Onuškevičius.

O kaip į jaunųjų aktorių pakvailiojimus reaguoja kurso vadovas Juozas Javaitis? "Labai gerai, jis turi neblogą humorą jausmą ir sakė, kad kursui reikia daugiau reklamos, daugiau tokių bombų kaip "Olialia pupyčiai", – juokėsi draugai.


Šiame straipsnyje: Olialia pupyčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių