Olandų aludariai teigia išvirę stipriausią pasaulyje alų

Viena Nyderlandų alaus darykla paskelbė išvirusi stipriausią pasaulyje alų, kuriame alkoholis sudaro 60 procentų tūrio.

"Jį patartina gerti ne kaip alų, o kaip kokteilį - iš dailių viskio arba konjako taurių", - aludaris Janas Nijboeras (Janas Neiburas) sakė olandų naujienų agentūrai ANP.

120 laipsnių stiprumo alų "Start the Future" gaminančios Almerės mieste įsikūrusios alaus daryklos "Koelschip" atstovas pasakojo, kad naujasis gėrimas pardavinėjamas 0,33 litro talpos buteliuose po 35 eurus (121 litą).

J.Nijboeras sakė ANP, kad jo kompanija naująjį alų sukūrė, siekdama pranokti konkurentus iš Škotijos, kurie taip pat varžosi, kurdami stipriausią pasaulyje alų.

Ankstesnis pasaulio rekordas priklausė 90 laipsnių stiprumo (45 proc. alkoholio tūrio) "Koelschip" gamintam alui "Oblix", tačiau jį pranoko škotų išvirtas alus, kurio stiprumas siekė 55 proc. alkoholio tūrio.

Apie pastarojo gėrimo, pavadinto "The End of History" ("Istorijos pabaiga"), sukūrimą praeitą savaitę paskelbė nedidelė alaus darykla "BrewDog".

Šio alaus buvo pagaminta tik 12 butelių, kurie buvo pardavinėjami "įpakuoti" į gyvūnų iškamšas. Mažiausia "The End of History" vieno butelio kaina buvo 500 svarų (2064 litai).

"Tai tapo nedidelėmis lenktynėmis, - aiškino J.Nijboeras. - Vertinkite tai kaip pokštą."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių