Olandijos trance krikštatėvis Marco V debiutuos klube „Exit“

Šeštadienį nuo 22 valandos šokių aikštelė pirmą kartą savo istorijoje sveikins Olandijos trance muzikos krikštatėvį Marco V. Įspūdingų „Sensation“ šou, surenkančių po kelias dešimtis tūkstančių šokėjų, rezidentą „Exit“ scenoje sutiks Ignas - vienintelis lietuvis, grojęs „Sensation“.

 

Dar daugiau kūrybos

„2009-ieji man ypač sėkmingi ir įsimintini metai. Išleidau du albumus ir aštuonis singlus. Prieš tai trejus metus trukęs kūrybinis štilis - praeityje. Neseniai įsikėliau į naują namą, o jo rūsyje įkūriau savo svajonių studiją. Todėl šie metai žada būti ne mažiau produktyvūs“, - 2010-ųjų planus dėsto Marco V, pasaulio arenas drebinantis eklektiška trance, progressive, tech ir electro house skambesio formule.

Didžėjus šiemet žada sumažinti savo grojimų skaičių ir daugiau dėmesio skirti studijai. Tiesa, šį mėnesį Marco V. atlaikys įspūdingą pasirodymų maratoną, nors jam jau 44 metai.

Prieš pasirodymą „Exit“ scenoje didžėjus su vienos paros pertrauka gros aštuonias naktis iš eilės JAV, Kanados, Lenkijos ir Airijos klubuose. Po debiuto Kaune Marco V penkias naktis pailsės ir šturmuos Londono klubinę šventovę „Ministry Of Sound“.

Kovai su nuolatine laiko juostų kaita Marco V taiko savo asmeninį metodą.

„Nuolat keliaudamas po pasaulį stengiuosi išlikti savo asmeninėje laiko juostoje, taigi neturiu per daug sveikatos bėdų grįžęs namo. Jėgų man suteikia ir sveika mityba“, - pasakoja „Exit“ šeštadienio svečias.

 

Didžiausių renginių rezidentas

Įsimintiniausiu 2009-ųjų renginiu Marco V renka seniausią Olandijos festivalį „Mystery Land“, sutraukusį daugiau nei 60 tūkst. lankytojų.

Atlikėjas nekantriai laukia balandžio 3 dienos, kai lips į Olandijos „Trance Energy“ sceną. Šiame skrajojančiai trance muzikai dedikuotame renginyje tikimasi sulaukti 30 tūkst. šokėjų.

Marco V tituluojamas ir didžiausių pasaulyje šokių muzikos renginių „Sensation“, prieš dešimtmetį gimusių Amsterdame, rezidentu. „Sensation“ organizatoriai kasmet vis labiau plečia teritoriją - pavasarį šie renginiai vyks Belgijoje, Čekijoje, Čilėje ir Brazilijoje. Praėjusiais metais vien Europoje „Sensation“ klubiniuose šou dalyvavo daugiau nei 250 tūkst. šokių muzikos mėgėjų.

Moderniausiais „Sensation“ garso, vaizdo ir šou sprendimais turėjo progą mėgautis ir lietuviai. Vilniuje, „Siemens“ arenoje, 2008 metais įvykusiame šou publiką šokdino ir „Exit“ svečias Marco V.

 

Trance didžėjai - viršūnėje

Trance skambesiui, kuriam skirtos „Olympia“ naktys, pasaulyje surenka didžiausias sales, o šią muziką grojantys didžėjai laikomi populiariausiais pasaulyje. Klubinio žurnalo „Dj Mag“ skelbiamame pasaulio didžėjų šimtuke nuo pat 1997-ųjų lyderių pozicijas dalinasi būtent trance muzikos atlikėjai.

Praėjusiais metais trance didžėjams atiteko net aštuonios iš dešimties aukščiausių „Dj Mag“ skelbiamo šimtuko pozicijų.

Keturi iš aštuonių populiariausių dešimtuko didžėjų jau viešėjo „Exit“ įkurtoje „Olympia“ scenoje. Tai - Armin van Buuren, Markus Schulz, Above & Beyond ir Ferry Corsten.


Šiame straipsnyje: exit

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių