OKT pristatė naująjį sezoną

OKT naujasis sezonas prasidėjo ne, kaip įprasta, teatro scenoje, o Maskvoje, kur Oskarui Koršunovui buvo įteiktas režisieriaus V.Mejerholdo prizas.

OKT naujasis sezonas prasidėjo ne, kaip įprasta, teatro scenoje, o Maskvoje, kur Oskarui Koršunovui rugsėjo 13 dieną buvo įteiktas teatro revoliucionieriaus, režisieriaus V.Mejerholdo prizas.

Po 2002 metais gautos Europos Naujosios teatro realybės premijos tai dar vienas teatrui labai svarbus apdovanojimas, patvirtinantis, kad OKT ir toliau eina savo pasirinktu keliu – kuria novatorišką teatrą.

Tai siekiamybė ir dviejų spektaklių premjerų, kurias OKT pristato naujame sezone: O.Koršunovo „Dugne“ pagal M.Gorkio pjesę ir jaunosios kartos atstovo Artūro Areimos „Prakeiktieji“ pagal E.O’Neillo pjesę “Elektrai tinka gedulas”.

„Dugne“ - tai teatro laboratorija, pradėta kurti dar statant „Hamletą“. Čia svarbiausiu dalyku tampa ne tekstas, o aktoriaus asmenybė, jos sankirta su kuriamu kitu, jam svetimu personažu. Į šią laboratoriją aktoriai būdavo pasinėrę net gastroliuodami po užsienio festivalius - repetuodavo ir viešbučiuose, ir autobusuose. Viso to rezultatą bus galima pamatyti jau netrukus – spalio 22 dieną.

OKT tęsia tradiciją į teatrą kviesti jaunus režisierius, turinčius įdomių ir drąsių idėjų. Šį sezoną bus parodytas daugiausia lūkesčių keliančio jaunosios kartos režisieriaus A.Areimos spektaklis Prakeiktieji“, pasakojantis apie karą mažiausioje visuomenės grandyje - šeimoje. E.O'Neillo pjesės konflikto šaknys slypi dar Antikoje - dramaturgas savaip interpretuoja Aischilo trilogiją "Orestėja".

Spektaklyje vaidina ne tik tokie aktoriai kaip Toma Vaškevičiūtė, Tadas Gryn, Vytautas Rumšas, Dainius Gavenonis, Daumantas Ciunis, bet vaidmenį atlieka ir žymus džiazo muzikantas Liudas Mockūnas. Spektaklio premjera – gruodžio 9 dieną.

Taip pat jau tapo tradicija OKT šiuolaikiškai interpretuoti klasiką. Penki W.Shakespeare‘o festivaliai (Gyulos Vengrijoje, Mataro Ispanijoje, Gdansko Lenkijoje, Krajovos Rumunijoje ir Ostravos Čekijoje) įvertinę O.Koršunovo šekspyriadą („Hamletas“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Vasarvidžio nakties sapnas“) prodiusuos W.Shakespeare‘o „Audrą“. Tęstiniame projekte dalyvaus tokie žymūs režisieriai kaip Romeo Catellucci ir Krzysztofas Warlikowskis, tad šis kvietimas – tai W.Shakespeare‘o interpretacijų pripažinimas tarptautiniame teatro pasaulyje.

Tradiciškai OKT ir toliau tęsia gastroles, kurių sezonas niekada nesibaigia. Liepos ir rugpjūčio mėnesiais O.Koršunovas su trupe dalyvavo W.Shakespeare‘o festivaliuose Ispanijoje (Mataro) ir Lenkijoje (Gdanske), rugsėjo pabaigoje kilometrus tūkstančiais skaičiavo skrisdami į Skopjė Makedonijoje, o iš karto po to – į Omską Sibire. Pora dienų poilsio – ir vėl kelionė. Spalio 4 dieną Tbilisyje Gruzijoje bus parodytas „Hamletas“. Vėliau laukia gastrolės P.Korėjoje, Prancūzijoje ir Maskvoje.

Tačiau „ten būdamas čia“, OKT nepamiršta žiūrovų ir Lietuvoje. Tarp gastrolių šį sezoną rodomi jau pamėgti repertuariniai spektakliai „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Vasarvidžio nakties sapnas“, „Shopping and Fucking“ ir „Hamletas“.


Šiame straipsnyje: okt

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių