O.Koršunovo teatras sezoną pradės premjera „Julijus Cezaris"

Oskaro Koršunovo teatras naująjį sezoną, kuriame numatomos trys premjeros, rugsėjo 14 dieną pradės nauju režisieriaus Artūro Areimos spektakliu „Julijus Cezaris".

„Mūsų svarbiausia užduotis – atgimti iš naujo, su kiekvienu spektakliu stebinti ne tik žiūrovą, bet ir save pačius", - teatro pranešime sako O.Koršunovas.

OKT studijoje Ašmenos gatvėje rugsėjo viduryje bus pristatytas naujausias režisieriaus Artūro Areimos spektaklis „Julijus Cezaris“, pastatytas pagal Lietuvoje dar niekada nerodytą Williamo Shakespeare'o (Viljamo Šekspyro) pjesę.

„Šiame teatre į visų gerbiamą klasiką galiu pažvelgti kitaip – čia pat jį išardyti ir vėl sukonstruoti", – sako A.Areima.

Naujausiame kūrinyje jis į sceną perkelia politikos pasaulio absurdą, o ką pasirinkti – kairiuosius ar dešiniuosius – žiūrovui leidžia apsispręsti pačiam.

OKT studijoje repetuoja ir kitas jaunas režisierius Paulius Ignatavičius, kurio spektaklį pagal Franzo Kafkos (Franco Kafkos) kūrybą žiūrovai pamatys spalio mėnesį. Kūrinyje „Nuosprendis – metamorfozė“ tyrinėjamas pažeidžiamiausias visuomenės darinys – šeima.

„Ankstesniuose savo darbuose ieškojau formos, o dabar priešingai – stengiuosi atsisakyti teatrališkumo ir siekiu atverti aktorių", – teigia režisierius. Vaidinti jis pakvietė ir savo tėvą, rašytoją Eugenijų Ignatavičių.

Kuriamas ir režisieriaus O.Koršunovo projektas su aktoriumi Juozu Budraičiu pagal Samuelio Becketto (Semjuelio Beketo) pjesę „Paskutinė Krepo juosta“.

Per naująjį sezoną pristatysiantis tris premjeras OKT žada nepamiršti ir anksčiau sukurtų spektaklių.

Žiūrovai išvys naujausią O.Koršunovo pastatymą „Miranda„, spektaklius „Dugne“, „Hamletas„, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“, „Vasarvidžio nakties sapnas“,„ Ugnies veidas„, „Shopping and Fucking“.

Šį sezoną teatras vyks į Joniškį, Varėną, Alytų, Klaipėdą, Marijampolę, Kauną, o didžiąją laiko dalį praleis kelionėse po žymiausius pasaulio teatro festivalius.

Šį pusmetį OKT spektaklius išvys Ispanijos, Vokietijos, Lenkijos, Rusijos ir kaimyninės Baltarusijos publika. Vėliau numatomos kelionės į Prancūziją, Čilę, Italiją ir kitas šalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių