O.Koršunovas pripažintas geriausiu režisieriumi

Režisierius Oskaro Koršunovas tarptautiniame Lenkijos teatro festivalyje „Kontakt“ pelnė geriausio režisieriaus titulą. Torūnėje daugiau nei 20 metų vykstančiame festivalyje įvertintas pagal M.Gorkio pjesę „Dugne“ pastatytas O.Koršunovo spektaklis.

„Labai džiugu, kad “Dugne„ buvo įvertintas Lenkijos publikos, ypač po to, kai taip palankiai čia buvo sutiktas naujausias mūsų spektaklis “Miranda", - teigė O. Koršunovas, kurio nuomone Lenkija visuomet labai domėjosi lietuvių teatru.

Šiųmetiniame festivalyje „Kontakt“ savo spektaklius rodė režisieriai iš Belgijos, Olandijos, Airijos, Rusijos, Vokietijos, Rumunijos, Vengrijos. Dalyvavo žymiausias Latvijos režisierius Alvis Hermanis su spektakliu „Juodas pienas“.

Režisierius į festivalį yra kviečiamas nuo 1991 metų - tada „Kontakt“ parodytas pirmasis O.Koršunovo teatro spektaklis „Ten būti čia“.

Festivalyje rodyta ir nemažai kitų režisieriaus spektaklių, tarp kurių - „Vasarvidžio nakties sapnas“, „Vaidinant auką“, „Įstabioji ir graudžioji Romeo ir Džuljetos istorija“.

Spektakliai „Miranda“ ir „Dunge“ bus rodomi ir festivalyje Katovicuose „Ars Cameralis Silesiae Superioris“ lapkričio 22-23 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių