O.Kolobovaitės darbotvarkėje projektas veją projektą

Gruodžio mėnesį televizijos muzikinį projektą „Triumfo arka“ laimėjusi Ona Kolobovaitė neturi nė menkiausios poilsio dienos. Neseniai baigėsi operos „Figaro vedybos“ premjeros, o jaunoji dainininkė jau ruošiasi kitam projektui „Naujosios operos akcijai“ (NOA).

Kvietimas į Ispaniją

Tik pasibaigus „Triumfo arkos“ finalui magistro studijas bebaigianti O.Kolobovaitė iš karto ėmėsi kito projeketo – dainavimo  „Figaro vedybose“. Šioje operoje mergina atliko pažo Kerubino vaidmenį. Pasirodo, lietuvaitė taip sužavėjo operą stačiusius ispanus, jog šie nusprendė ją pasikviesti į Madridą, sudainuoti šią partiją.

„Kol kas dar vyksta tik derybos. Žinoma, esu labai pamaloninta, kad jiems patiko mano dainavimas ir vaidyba“, - sakė aktoriškumu pasižyminti operos solistė.

„Figaro veybos“, anot jos buvo apskritai gera sceninė ir profesinė patirtis, skatinanti siekti kažko daugiau.

„Atrankoje į operą dalyvavau rudenį, todėl negalėčiau pasakyti, kad  televizijos projekto laimėjimas tam turėjo įtakos. Bet, kita vertus, dainuodama „Triumfo arkoje“ turėjau galimybę atlikti ir Kerubino ariją, todėl tai buvo puiki proga pajausti, kaip partija atliekama kartu su orkestru. Be to, dainavimas televizijoje man buvo didžiulė patirtis ir žinių bagažas, kurį galiu naudoti ir didžiojoje scenoje“, - prisiminusi savo laimėjimą pasakojo dainininkė.

Mergina netgi šmaikšatvo, kad jauno vaikino vaidmuo karjeros pradžioje buvo puikus išbandymas ir naujas, įdomus iššūkis sau pačiai.

„Esu patenkinta, jog galėjau dirbti tarp tokių profesionalų kaip mūsų LNOBT solistai. Stebėdama juos turėjau progos ir pati patobulėti, mokytis.Be to ir atmosfera darbo aplinkoje buvo labai šilta, visi geranoriški ir supratingi“, - patirtimi teatre dalinosi atlikėja.

Laiptelis aukštyn

„Figaro vedybos“ – tai ne pirma opera, kurioje dalyvavo O.Kolobovaitė. Mergina teigė, jog dar yra sukūrusi vaidmenis operose: „Linksmoji našlė“ ir „Traviata“.  Tačiau naujasis pažo Kerubino vaidmuo, anot jos, buvo dar vienas laiptelis aukštyn.

„Atvirai pasakius, labai džiaugiausi galėdama atlikti vyrišką vaidmenį. Jis suteikė retą galimybę peržengti per save, atrasti tokių savo bruožų, apie kuriuos nė nebūčiau pagalvojusi, jei visada atlikčiau tik moterų partijas“, - pripažino O.Kolobovaitė.

Ji tikino, kad buvo visai įdomu gilintis į vyrų psichologiją, stengtis mąstyti, kaip mąsto jie ir netgi taip elgtis. Juk operos metu reikėjo ir moterį vyriškai apsikabinti, ir vaikščioti kaip tai daro tikri jaunuoliai.

„Mokytis reikėjo tikrai daug ko: ir kaip jie žiūri į moterį, ir kaip kalba, kaip reaguoja į vienokias ar kitokias situacijas. Tačiau po daugelio repeticijų, teko pripažinti, kad jau perpratau ir pripratau prie savojo personažo“, - šypsodamasi operą prisiminė dainininkė.

Patirtis lieka ilgam

O.Kolobovaitė pasakojo, kad „Triumfo arka“ jos gyvenimo aukštyn kojomis  neapvertė, bet pripažino, kad naujų kelių tikrai atvėrė.

„Tenka pasakyti, kad pasiūlymų surengti solinius koncertus gerokai padaugėjo. Be abejo, ir pats koncertinės programos repertuaras išsiplėtė“, - sakė ji.

Apskritai, merginos nuomone, projektas buvo tiek puiki gyvenimo, tiek ir profesinė mokykla. Jis suteikė galimybę atlikti daug  įvairių arijų, dirbti su tikrais profesionalais, ieškoti ir atrasti tikrąsias savo spalvas, objektyviau įvertinti savo galimybes ir netgi pajusti užsitarnautos pergalės skonį.

O dabar O.Kolobovaitė intensyviai ruošiasi NOA, kuri įvyks kovo 23 dieną Lietuvos Rusų dramos teatre.  Festivalio metu mergina dainuos naujoje operoje „Julius“, atlikdama vieną iš pagrindinių Adelinos vaidmenį.


Šiame straipsnyje: kolobovaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių