Oficialu: D.Montvydo „Eurovizijos“ daina – ne plagiatas

Įsiplieskusį gaisrą dėl į nacionalinį „Eurovizijos“ finalą patekusios Donato Montvydo dainos „Love is Blind“ panašumo į Rolfo Lovlando kūrinį „Dong From a Secret Garden“ pavyko užgesinti.

Jaunojo atlikėjo prodiuseris Martynas Tyla kreipėsi į norvegų kompozitoriaus teisių atstovus „Continental Music“ su užklausa, ar lietuvio daina nėra kūrinio „Dong From a Secret Garden“ plagiatas.

„Atsakymas buvo kaip gaivus oras“, - kalbėjo D.Montvydas. Norvegų atsakymas oficialiai išteisino jaunąjį atlikėją nuo visų kaltinimų. Iš Norvegijos atsiųstame laiške pats kompozitorius R.Lovlandas rašo, kad jokių pretenzijų dėl kūrinio nėra ir netgi palinki „Love is Blind dainos autoriui Brandonui Stone ir D.Montvydui sėkmės nacionalinėje atrankoje į „Euroviziją“.



Donny Montell pasivadinęs nacionalinės atrankos finalo į „Euroviziją“ dalyvis teigė, kad kilus skandalui dėl galimo dainos plagiato, jis per daug nesinervino. „Esu jau užgrūdintas. Jau ne pirmi metai dalyvauju šiame konkurse. Žinau, kad legaliai dainose gali sutapti kelios natos su kitomis. Panašumų būti gali. Buvau tam pasiruošęs“, - nacionalinio finalo išvakarėse kalbėjo vaikinas.

Atlikėjo muzikinę karjerą styguojantis prodiuseris Martynas Tyla įspėjo internautus bei žurnalistus būti ypač atsargiems kūrėjus kaltinant plagiatu. „Jei kaltinate, tai turite pateikti faktus, kuo konkrečiai. Nuo šios dienos pasisakymus, kad mano prodiusuojamo atlikėjo kūriniai yra plagiatas, seksime, žiūrėsime ir ginsime“, - užtikrintai kalbėjo pašnekovas.

M.Tyla taip pat prasitarė, kad jam nemalonius jausmus sukėlė „Eurovizijos“ komisijos nario kėdėje sėdėjusio kompozitoriaus Raigardo Tautkaus pasisakymai. Iš pradžių teigęs, kad lietuvio daina neprimena norvegų kompozitoriaus kūrinio, vėliau persigalvojo ir išgirdo panašumų tarp dainų. „R.Tautkaus atsiliepimu likau šokiruotas. Jis per vieną dieną pakeitė nuomonę. Tenka suabejoti šio žmogaus kompetencija. Pasitikėjimas juo krito maksimaliai“, - šnekėjo M.Tyla.

Ne vieną Lietuvos atlikėją prodiusuojantis vyras taip pat pripažino, kad „Eurovizijos“ užkulisiuose verda „kovos kaip niekada“. Tačiau plačiau papasakoti, kokie vėjai ir kodėl taršo finalo dalyvių nuotaikas, prodiuseris nenorėjo.

Šeštadienį tiesiogiai vyksiančiame nacionalinės atrankos į „Euroviziją“ finale pasirodys 14 atlikėjų ir grupių. 12 jų buvo atrinkti įprastiniu būdu – balsuojant komisijai ir žiūrovams. Dainininkę Sati į finalą delegavo socialinio tinklo „Facebook“ vartotojai, o atlikėjai Gretai Šmidt kelialapį padovanojo išmaniųjų telefonų turėtojai, balsuodami specialia konkursui sukurta programėle. Po keturių pusfinalių į finalą pateko: „Alive Way“, Beissoul, „Bekešo vilkai“, „Dar“, Donny Montell, Katažina, Monika Linkytė, „Multiks“, Simona Mililnytė, „The Independent“, „Vig Roses“, Vytautas Matuzas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
super daina, Sekmes jam!

Linkiu

Linkiu portretas
2013 metais eurovizija turi vykti Kauno arenoje!

GERBĖJOS

GERBĖJOS portretas
TAI VIENINTELIS ATLIKĖJAS,KURIS VERTAS VAŽIUOTI Į EUROVIZIJOS KONKURSĄ.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių