Nustatyta nuobodžiausia diena istorijoje

Galbūt vakar buvo visai nereikšmingas lapkričio ketvirtadienis, tačiau pati nuobodžiausia diena buvo 1954 metų balandžio 11-oji.

Programuotojas Williamas Tunstall-Pedoe iš Kembridžo apskaičiavo objektyviai pačią nuobodžiausią dieną nuo pat XX amžiaus pradžios, rašo telegraph.co.uk.

Šią dieną Belgijoje vyko visuotiniai rinkimai, gimė turkų akademikas ir mirė „Oldham Athletic“ futbolininkas Jackas Shufflebothamas. Išskyrus tai, daugiau nieko nenutiko.

W. Tunstall-Pedoe sukurta programa „True Knowledge“ tokį rezultatą pateikė apdorojusi maždaug 300 mln. faktų apie į žinias patekusius „žmones, vietas, verslą ir įvykius“.

Naudojant sudėtingus algoritmus, pavyzdžiui, kiek vienas informacijos vienetas susijęs su kitu, „True Knowledge“ nustatė, kad būtent šis praėjusio amžiaus 6 dešimtmečio sekmadienis išsiskiria savo nykumu.

„Tą dieną nemirė joks reikšmingas žmogus, nevyko jokie svarbūs įvykiai, ir nors įprastą XX amžiaus dieną gimė daug žymių žmonių, dėl kažkokių priežasčių šią dieną yra tik turkų akademikas Abdullah Atalaras“, – teigė mokslininkas.

„Ironiška, bet ši diena, kaip rodo skaičiavimai, įdomi tik savo išskirtiniu nuobodumu. Na, nebent esate Abdullah Atalaras“, – kalbėjo jis.


Šiame straipsnyje: dienanuobodulys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių