Nuotraukose – „Beatles“ karjeros pradžia

Niujorko meno galerijoje demonstruojamos retos ir anksčiau nematytos legendinės britų grupės „Beatles“ nuotraukos. Jos atskleidžia jaunuolių karjeros pradžią.

Dabar su keturiais jaunuoliais iš Didžiosios Britanijos galima leistis į pačius pirmuosius turus po Ameriką. Meno galerijoje Niujorke eksponuojama apie 30 legendinės grupės „Beatles“ nuotraukų, kurias padarė du žymūs fotografai – Cartas Guntheris ir Robertas Whitakeris.

„Ši paroda svarbi tuo, kad čia pirmieji „Beatles“ metai, kada jie iš keliaujančios grupės tapo įrašus kuriančia grupe“, – pasakoja galerijos savininkas Peteris Blachley.

Ketvertas 1964-aisiais pirmą kartą Jungtinėse Valstijose užlipo ant scenos, C. Guntheris vienintelis padarė grupės nuotraukų ir užkulisiuose.

„Jis susidraugavo su bitlais, kai buvo Europoje. Jie jam pasakė, kad keliauja į Ameriką ir pakvietė vykti kartu. Manau, jis taip pat šiek tiek maldavo. Jie sakė: gali važiuoti, bet neturime tau pinigų. Jie nesuprato, kokie buvo populiarūs. Bet jis sutiko ir jie leido jam parduoti nuotraukas, kam tik nori. Tad jis buvo protingas ir vyko kartu. Sakoma, kad jis buvo geras pokerio žaidėjas ir kasnakt žaidžiant su bitlais kortomis išlošdavo. Taip galėjo susimokėti už kelionę“, – teigia C. Guntherio sūnus Steve`as Guntheris.

Kitas fotografas R. Whitakeris gavo užduotį padaryti žvaigždžių nuotraukų per antrąją jų kelionę į Jungtines Valstijas. Per dvejus metus jis įamžino daug akimirkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių