„Nova LT“ fagotininkai koncertuos pajūryje

Šį savaitgalį Lietuvos pajūrio gyventojai turės galimybę išgirsti unikalios sudėties ansamblio skambesį - Nidoje ir Palangoje koncertuos tarptautinė fagotininkų grupė „Nova LT“.

Kodėl „Nova“? Kaip ir astronominės žvaigždės novos, kurios netikėtai sužimba ir kurių šviesos žybsnis toks ryškus ir stiprus, taip ir ansamblis, o tiksliau ansambliai „Nova“ susibūrė veržliam ir netikėtam suskambėjimui. Pasak Vilniaus kamerinės muzikos fondo projektų vadovės Rūtos Domarkaitės, šio projekto schema susideda iš dviejų sluoksnių: porą kartų per metus suburiamas netradicinės sudėties tarptautinis ansamblis, kurio pagrindinė misija - atlikti Lietuvos kompozitorių kūrinius. O tai yra atsakymas į klausimą, kodėl šioji Nova yra „LT“. Šio ansamblio koncertai suteikia klausytojams išskirtinę galimybę kartu muzikuojant išgirsti net 11 fagotininkų iš penkių šalių. 

Pasak Šarūno Kačiono, Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro artisto, ansamblių „Vilniaus fagotynas“, „Penki vėjai“ ir „Nova LT“ vadovo, „Nova LT“ žiemos koncertuose skambės Lietuvos kompozitorių G.Kuprevičiaus, A.Mikoliūno, Z.Bružaitės, V.Bartulio, A.Remesos kūriniai fagotams. Tai, kad kartu grojant publika galės išgirsti tokį skaičių fagotų, Lietuvoje nutinka ne daugiau kaip kartą per kelerius metus. Todėl į fagotinį „Nova LT“ „mobilizuoti“ visų trijų didžiųjų Lietuvos miestų fagotininkai: vilnietis A.Mikoliūnas, kauniečiai J.Klimavičius ir J.Žemonis, klaipėdiečiai K.Taujanskas ir I.Pazdrazdys. Taip pat prie Lietuvos kompozitorių muzikos populiarinimo prisideda Tbilisio Z.Paliashvili'o vardo valstybinio operos ir baleto teatro artistas L.Gotsiridze'ė, latvis R.Burkinis, vengrė A.Szavari ir estas K.Kungla. Ansamblio svečias - birbynininkas E.Ališauskas.

Klausytojai laukiami gruodžio 4 d. 18.30 val. Nidos bendruomenės namuose (Kopų g. 2 / Taikos g 17), įėjimas - nemokamas. Gruodžio 5 d. 17 val. „Nova LT“ muzikuos Palangos kultūros centre „Ramybė“ (Vytauto g. 35), bilietai - po 15 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių