Norą vadovauti Kino centrui pareiškė vienas kandidatas

Vienas kandidatas pateikė paraišką dalyvauti Kultūros ministerijos paskelbtame konkurse eiti neseniai įsteigto Lietuvos kino centro direktoriaus pareigas.

Tai BNS trečiadienio rytą patvirtino kultūros ministro atstovė spaudai Vaiva Gogelienė. Daugiau informacijos apie vienintelį kandidatą ji neatskleidė.

Antradienis buvo paskutinė dieną paraiškoms pateikti.

Kino centro direktorius bus valstybės tarnautojas, pavaldus kultūros ministrui. Pasak ministerijos, Kino centro direktoriaus pareigybė reikalinga vykdyti valstybės kino politiką ir skatinti Lietuvos kino srities vystymąsi ir konkurencingumą.

Pretendentas turi turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą socialinių ar humanitarinių mokslų srities išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį), ne mažesnę nei penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį, iš kurių ne mažesnę kaip trejų metų vadovaujamo darbo patirtį kultūros srityje. Jis, be kita ko, turi mokėti vertinti esamą kultūros ir meno aplinką, prognozuoti kino rinkos raidos perspektyvas.

Naujai įsteigtas Kino centras, numatoma, rengs kino projektų konkursus valstybiniam finansavimui gauti, konsultuos filmų gamintojus, skirs valstybinį finansavimą kino projektams, kontroliuos, kaip naudojamas lėšos, sudarys bendrą kino srities informacijos ir statistikos duomenų bazę, skleis informaciją apie Lietuvos kiną, tvarkys Filmų registrą, suteiks filmų indeksus pagal žiūrovų amžiaus cenzą, skatins užsienio investicijas į Lietuvos kiną ir kita.

Ministerija šiemet Kino centrui ketina skirti 500 tūkst. litų, planuojama, kad įstaigoje turėtų būti įsteigta 15 pareigybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių