N.Marčėnaitė: taikos kultūroje svarbu kalbėtis ir apie taiką su savimi

Lapkričio 13 d. Lietuvoje bei pasaulyje prasidėjo tarptautinė kampanija „Visuotinė švietimo savaitė 2010“, skirta vaikų ir jaunimo taikos kultūrai.

Pasak lapkričio 16 d. paskaitą apie taikos ir kūrybos bei taikos ir laisvės santykį skaitysiančios menininkės, labdaros akcijų organizatorės, pirmosios geros valios žmogaus teisių ambasadorės Nomedos Marčėnaitės, visada yra prasmės kalbėtis su vaikais bei jaunais žmonėmis. „Nemėgstu pakylėto tono, saldaus suokimo, kvailo patriotizmo ar šiaip kokių „'izmų“, todėl su savo pašnekovais visada bandau kalbėtis kaip su protingais žmonėmis. Tikiuosi, kad antradienį pasikalbėsime ne tik apie taikos kultūrą apskritai, bet ir apie taiką su savimi“.

Kampanijos metu numatoma daugybė nemokamų renginių. Lapkričio 15-19 d. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre vyks atviros paskaitos su grupės „G&G" Sindikatas įkūrėju Gabrieliumi Liaudansku–Svaru, menininke Nomeda Marčėnaite, lyčių lygybės eksperte Margarita Jankauskaite, Kauno „Žalgirio“ krepšininku Markusu Braunu bei Mindaugu Gobiku, Lino Kleizos labdaros ir paramos fondo direktoriumi. Bus diskutuojama apie taikos kultūrą muzikoje, mene, ekologijoje bei sporte.

Kampanijos vinys – lapkričio 25 d., 17:00 val., vyksiančios krepšinio rungtynės „Už taiką“ Vilniaus krepšinio mokykloje bei baigiamasis Visuotinės švietimo savaitės 2010 koncertas su grupe „Biplan“ lapkričio 26 d., Lietuvos vaikų ir jaunimo centre.

Specialiai kampanijai organizuotas ir „ADD TO art“ foto konkursas. Pasitelkdami įvairias menines išraiškas bei būdus (pripiešdami kompiuterinėmis programomis, teptuku, pieštuku, plunksna, priklijuodami, nukirpdami, perfotografuodami ir pan.), konkurso dalyviai turi sukurti savo interpretaciją duotai nuotraukai. Interpretuotoje nuotraukoje turi atsispindėti „Visuotinės švietimo savaitės 2010“ tema – „Taikos kultūra“. Vaikų ir jaunimo sukurtus darbus galima peržiūrėti www.savaite.lvjc.lt.


Šiame straipsnyje: nomeda marčėnaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių