Nidoje atveria vartus menų kiemelis ir „SARTRE“ festivalis (programa)

Pirmadienį Nidoje vartus atvers „Vasaros menų kiemelis“ ir jame dvi dienas vyks vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „SARTRE“ bei mažųjų dailininkų pleneras.

Vaidins ir pieš

Pusmetį Neringos meno mokyklai vadovaujantis klaipėdietis režisierius Ramūnas Kaubrys nepamiršo savo profesijos. Laimėjęs mokyklos direktoriaus konkursą ir išėjęs iš Klaipėdos muzikinio teatro, R.Kaubrys šauniai padirbėjo režisuodamas Klaipėdos dangiškojo choro pasirodymus televizijoje. O dabar su kolegomis meno pedagogais užsimojo Nidoje atidaryti „Vasaros menų kiemelį“, surengti jame vaikų ir jaunimo teatrų festivalį bei Klaipėdos A.Brako dailės mokyklos ir Neringos meno mokyklos Dailės skyriaus mokinių kūrybos plenerą.

Šiandien ir rytoj nuo 15 val. Neringos meno mokyklos kiemas (Pamario g. 4) virs jaunųjų teatro ir dailės menininkų kūrybos scena. Joje Klaipėdos S.Dacho ir Vitės, Tauragės „Šaltinio” pagrindinų mokyklų auklėtiniai rodys savo spektaklius, jų eskizus, etiudų koliažus. Vaidins ir festivalio šeimininkai – Neringos meno mokyklos teatro studija „Nendrelė“.

Laukia iš visos Lietuvos

Kaip pasakojo R.Kaubrys, „Vasaros menų kiemelyje” visą vasarą vyks įvairūs renginiai.

„Jei pajėgsime, jų netrūks ir rudenį, ir žiemą – tuomet ateityje vadinsime tai tiesiog menų kiemeliu. Toji erdvė yra tiesiog mūsų meno mokyklos kiemas, kuriame iki šiol kai kas tik mašinas pasistatydavo, bet dabar sumanėme jį panaudoti kitaip. Atveriame bendruomenei ir poilsiautojams naują meninio vyksmo erdvę. Pradėsime nuo to, kad menų besimokantys vaikai čia vaidins ir pieš. Birželį planuojame koncertą ir parodą, kitąvasar – kūrybinę stovyklą. Norėtume, kad čia visus metus virtų kūrybinis – edukacinis procesas, kad pas mus atvyktų kuriantis jaunimas iš visos Lietuvos”, – kalbėjo R.Kaubrys.

Festivalis – rojaus prieangyje

Jo organizuojamas festivalis skiriamas Jeanui-Paului Sartre’ui, kuris prieš 40 metų vaikštinėjo po Nidos kopas ir pasakė: „Jaučiuosi, lyg stovėčiau rojaus prieangyje”.

„O mes, gyvendami rojaus prieangyje, dėkojame jam už tuos žodžius ir už jo nuopelnus teatro menui, – sakė R.Kaubrys. – Matydami, jog Neringoje vis daugėja poilsiautojų iš Prancūzijos, dedikuojame mūsų festivalį garsiajam prancūzų rašytojui.” Anot organizatorių, kiekvienoje renginio pavadinimo raidėje telpa ir teatro sąvokos: S – scena, A – aktorius, R – režisierius ir t.t. Kartu „SARTRE” yra ir angliškas žodis „ART”, reiškiantis meną.

„Visi dalyviai į festivalį atvyksta savo lėšomis, renginiui neturime nė lito, – tvirtino mokyklos direktorius. – Esame dėkingi Smiltynės perkėlai, kad mus myli ir kai kuriuos mūsų svečius perkels nemokamai”.

NIDOS „VASAROS MENŲ KIEMELIO“ RENGINIŲ PROGRAMA

Neringos meno mokykla (Pamario g. 4,  Nida)

Gegužės 24 d.

15 val. –  „Vasaros menų kiemelio“ atidarymas.

15.15 val. – vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „SARTRE“:

Klaipėdos S.Dacho pagrindinės mokyklos 5T klasės mokinių spektaklio „Reptilija“ eskizas (teatro mokytojas Karolis Makauskas, klasės auklėtoja Eugenija Valauskienė);

Klaipėdos S.Dacho pagrindinės mokyklos 5T klasės mokinių etiudų koliažas „Nematomų daiktų studija“ (teatro mokytoja Rita Andriulionienė, klasės auklėtoja E.Valauskienė);

Klaipėdos  Vitės pagrindinės mokyklos 2B klasės mokinių spektaklis „Baltoji skruzdėlytė“ (teatro mokytoja Rita Rimkutė, klasės auklėtoja Raminta Mončienė);

Neringos meno mokyklos teatro studijos „Nendrelė“ spektaklis „Miela šventė“ (teatro mokytoja Virginija Mamontovienė).

Gegužės 25 d. 15 val. –  vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „SARTRE“:

Tauragės „Šaltinio“ pagrindinės mokyklos mokytojos Rimos Diksienės teatro grupės spektaklis „Kam dzin kam nė motais“ (parodomoji lietuvių kalbos pamoka);

Neringos meno mokyklos teatro studijos „Nendrelė“ spektaklis „Raganiukė“ (teatro mokytoja V.Mamontovienė).                                            

Gegužės 24–25 d.

15–17 val. – Klaipėdos A.Brako dailės mokyklos mokinių ir Neringos meno mokyklos Dailės skyriaus mokinių kūrybinis pleneras (vadovai – mokytojos Violeta Beresnevičienė, Jurgita Šakienė ir Monika Urbonavičienė).

ĮĖJIMAS – NEMOKAMAI.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių