Nidoje aidinčią „Vargonų vasarą“ pratęs trečioji muzikų dinastija

Nidoje vykstančiame XI tarptautiniame festivalyje „Vargonų vasara” šeštadienį muzikuos šeimyninis duetas iš Vilniaus.

Naujame festivalio koncertų cikle „Muzikų dinastija“ šiemet jau pasirodė du šeimyniniai duetai – vargonininkė Virginija Survilaitė su sūnumi fleitininku Vyteniu Gursčiu, taip pat viešnios iš Latvijos – mama ir dukra vargonininkės Vita ir Lienė Andreta Kalnciemos.

Ciklą birželio 23-iąją pratęs Jūratė Landsbergytė ir Vytautas Oškinis.

Vargonininkė ir muzikologė J.Landsbergytė, vyriausia prof. V.Landsbergio duktė, – ne tik viena aktyviausių Lietuvos vargonininkių, Kompozitorių sąjungos narė, bet ir veikli visuomenininkė, vadovaujanti JTO (Jungtinių Tautų organizacija) Lietuvos asociacijai.

Su mama vargonininke dažnai koncertuoja sūnus – talentingas fleitininkas, tarptautinių konkursų laureatas V.Oškinis. Bene svarbiausią vietą šio dueto repertuare užima romantinė ir modernioji lietuvių muzika.

„Vargonų vasaros“ koncerto programoje „Jūros daina“ jiedu atliks A.Guilmanto, Ch.-M.Widoro, A.F.Dopplerio, M.K.Čiurlionio, J.Gruodžio, J.Pakalnio kūrinius.

XI tarptautinis festivalis „Vargonų vasara” vyksta birželio 9–30 dienomis Nidos evangelikų liuteronų bažnyčioje (Pamario g. 43).

Pažymint profesoriaus Leopoldo Digrio atkurtos Vargonų klasės Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje 50-metį, festivalyje sumanytas visas ciklas koncertų, kuriuose muzikuoja skirtingais laikotarpiais maestro klasėje studijavę ar stažavęsi vargonininkai.

Bilietai į XI „Vargonų vasaros“ koncertus – po 15 litų.

Koncertų pradžia – 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių