Nesamo buvimas – Lietuvos ir Ukrainos menininkų parodoje Klaipėdoje

Penktadienį Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) parodinėse erdvėse bus pristatytas Lietuvos ir Ukrainos menininkų projektas „Nesamo buvimas“.

KKKC ir Charkovo miesto galerijos surengtoje bendroje Lietuvos ir Ukrainos menininkų parodoje „Nesamo buvimas“ dalyvauja aštuoni jauni menininkai – po keturis iš kiekvienos šalies. Lietuvai atstovauja iš Klaipėdos kilę ar šiuo metu uostamiestyje kuriantys autoriai: Joana Deltuvaitė, Mindaugas ir Neringa Bumbliai, Gytis Skudžinskas ir Laura Stasiulytė. Ukrainiečiai – su Charkovo miestu vienaip ar kitaip susiję autoriai: Romanas Mininas, Vitalijus Kokhanas, Alina Kleytman, Hamletas Zinkovskis. Parodos kuratorės – N.Bumblienė (LT) ir Tetiana Tumasian (UA).

Kaip pasakojo viena šio projekto kuratorių N.Bumblienė, dalyvauti šiame projekte specialiai buvo pakviesti autoriai, gimę dar sovietiniais laikais, bet užaugę ir šiandien kuriantys jau nepriklausomose šalyse. Jie dar pamena senos santvarkos laikus, tačiau nėra susaistyti pernelyg gilios nostalgijos, todėl jautriai ir kartu blaiviai geba fiksuoti ir atskleisti tarybinių laikų liekanų savotišką egzistavimą dabartiniame kontekste. 

Šis projektas yra dalis didesnės tarptautinės programos „Tandem – kultūros vadybininkų mainai Ukraina – ES – Moldova“ “, kuri yra finansuojama Europos Komisijos bei buvo inicijuota „Europos kultūros fondo“ ir „MitOst“, siekiant sukurti bendradarbiavimo sąlygas tarp Europos Sąjungos bei Ukrainos / Moldovos kultūros organizacijų. Šių metų balandį paroda buvo eksponuota Charkove (Ukraina) kaip tarptautinio projekto „Non Stop Media“ dalis, gegužės pabaigoje ji pristatyta Kišiniove (Moldavija).

Klaipėdoje „Nesamo buvimas“ bus eksponuojamas iki 2013 m. sausio 6 d. KKKC Parodų rūmuose. Projekto ir parodos pristatymas – lapkričio 30 d. 18 val.

(Nuotraukoje: parodos ekspozicijos fragmentas  – J.Deltuvaitės fotografija „Palikta buitis“, 2008)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių