„Nepriklausomybės sąsiuviniai“ veda Lietuvos istorijos pėdomis

Antradienį Klaipėdoje rengiamas naujo istorijos ir kultūros žurnalo „Nepriklausomybės sąsiuviniai“ pristatymas.

Jame dalyvaus žurnalo redaktorius Romualdas Ozolas, klaipėdietis Dionyzas Varkalis ir kiti, prisidedantys prie šio leidinio bei jį skaitantys. Klaipėdiečiams bus pristatyti pirmieji du žurnalo numeriai ir  ateities planai.

„Nepriklausomybės sąsiuviniai“ – taip pavadintą naują žurnalą pradėjo leisti Romualdo Ozolo paramos fondas „Už teisingumą Lietuvoje“. Žurnale bendradarbiauja Nepriklausomybės akto signatarai, Seimo ir akademinės bendruomenės nariai, intelektualai. Žurnalas išeina keturis kartus per metus, yra prenumeruojamas. Žurnalo vyriausiuoju redaktoriumi tapo R.Ozolas.

„Nepriklausomybės sąsiuviniai“ yra istorijos ir kultūros žurnalas. Jo kūrėjai renkasi sunkų kelią: apie specifinį, be kita ko, ir labai nevienodai suvokiamą klausimą rašyti argumentuotai, tačiau suprantamai visiems, kurie nori susipažinti su iki šiol nenagrinėtais mūsų valstybės suverenumo, jo atkūrimo, įtvirtinimo ir dabartinės situacijos klausimais. Leidėjai tikisi šitaip sudaryti sąlygas visuomenei susipažinti ne tik su istoriniais klausimais, bet ir įžvalgomis apie dabarties Lietuvą. Žurnale galima rasti analitinių straipsnių, istorinių įvykių dalyvių liudijimų, pirmą kartą publikuojamų dokumentų apie Valstybės kūrimąsi, kovas už Nepriklausomybę. Leidinys gausiai iliustruotas dokumentinėmis nuotraukomis.

Susitikimas su „Nepriklausomybės sąsiuvinių“ leidėjais ir autoriais – gruodžio 18 d. 17 val. Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos konferencijų salėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių