Negalia – ne kliūtis kurti

Gargždų kultūros centre veikianti spalvinga tapybos ant šilko paroda „Akimirkų lietus“ ypatinga. Jos autoriai - neįgalūs, senyvo amžiaus žmonės bei vaikai iš rizikos šeimų.

Jie visi - socialinių paslaugų centro lankytojai, kartu dalyvavę bendrovės „Mars Lietuva“ finansuotame tapybos ant šilko projekte „Mums atviras pasaulis 3“. Jų paveikslai - šviesūs ir šilti, spalvingi ir žaismingi, net nepagalvotum, kad kūrėjai - ir žmonės su negalia. Anot Gargždų kultūros centro darbuotojos Agnės Ratkienės, šis projektas jiems suteikė naujos saviraiškos galimybę, atskleidė netikėtus gebėjimus, kurdami jie patyrė nepaprastų akimirkų, todėl ir parodą taip pavadino - „Akimirkų lietus“.

Projekto iniciatorė Gargždų socialinių paslaugų centro socialinė darbuotoja Irena Venclovienė lankė tapybos ant šilko pamokas ir per dailės terapijos užsiėmimus padėjo įgyvendinti centro lankytojų idėjas. Ji džiaugėsi, kad visus 14 parodos paveikslų kūrė ne vienas, bet keli talentai, kiekvienas jų čia įdėjo dalelę savęs.

„Tie žmonės, kurie mūsų akimis žiūrint yra nuskriausti, gali kurti ir mus džiuginti savo dvasia. Jie taip pat priverčia mus susimąstyti apie gyvenimą, apie tai, kas esu, ką turiu“, - dalijosi įspūdžiais kunigas Mindaugas Šlaustas.

Susirinkusius į parodos atidarymą Gargždų socialinių paslaugų centro direktorė Aistė Stankuvienė kvietė pasidžiaugti kūriniais, įvertinti jų autorių sugebėjimus ir pasiekimus. „Tik jūsų padedami galėjome įsigyti brangių medžiagų ir sukurti šiuos nuostabius darbus ant šilko. Ir nebijome paprašyti, nes žinome, kad mums neatsakysite. Pasibaigus parodai kviečiu išsirinkti patį gražiausią, šilčiausią, labiausiai jums patikusį paveikslą. Jį jums padovanosime“, - sakė direktorė bendrovės „Mars Lietuva“ atstovui Ramūnui Severinui. Ne vieną renginį Klaipėdos rajone remiančios įmonės atstovas tvirtino, kad svarbiausia matyti laimingus žmonių veidus, jų šypsenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių