Neblaivus prie vairo įkliuvo „Keistuolių teatro“ aktorius D. Auželis

„Keistuolių teatro“ aktorius Darius Auželis sulaukė nemalonumų – Vilniaus rajono policijos komisariato pareigūnai teatralą sulaikė neblaivų prie vairo. Aktorius neneigia, kad vairavo apsvaigęs, tačiau teisinasi, jog viskas įvyko spontaniškai – išgėręs per filmavimą, o paskui iš karto sėdęs prie vairo.

47 metų D. Auželiui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą penktadienį išnagrinėjo Vilniaus rajono apylinkės teismas. Ar už pažeidimus aktoriui bus skirta nuobauda, teismo pirmininkė Laima Leipuvienė žada paskelbti jau pirmadienį.

D. Auželiui surašytame administracinio teisės pažeidimo protokole nurodyta, kad aktorius rugsėjo 3 -iąją, 13.27 val., Vilniaus rajone, Galgių kaimo Centrinėje gatvėje, vairavo automobilį neblaivus (nustatytas 0,49 prom. girtumas), be to, jo transporto priemonei nebuvo atlikta privaloma techninė apžiūra, be to, vairuodamas automobilį vairuotojas kalbėjosi mobiliuoju telefonu, o ne laisvų rankų įranga.

„Keistuolių teatro“ aktorius pripažįsta, jog padarė pažeidimus ir teisme aiškino, kad dėl savo elgesio nuoširdžiai gailisi. D. Auželis neslėpė, kad prieš sėsdamas prie vairo išgėrė – esą vyko vieno projekto filmavimai, o jis turėjęs suvaidinti, kaip išgeria alkoholio.

Tiesa, jis prisipažino, kad kilo įtarimų dėl neblaivumo – esą į alkotesterį jam teko pūsti net tris kartus.

„Kai pirmą kartą pūčiau, pareigūnas pasakė, kad jau užtenka ir paėmė alkotesterį, o paskui pasakė „to dar nesu matęs“, tada pūčiau dar kartą ir jis pasakė „šito dar nėra buvę“, todėl pūčiau trečią kartą“, – sakė D. Auželis. Ką reiškė pareigūnų nuostaba, aktorius teigė taip ir nesužinojęs.

D. Auželis taip pat neslėpė, kad jo automobilis nebuvo praėjęs techninės apžiūros – jis naudojasi ne viena transporto priemone ir tiesiog neapsižiūrėjo, jog dar balandį reikėjo ją atlikti. „Batsiuvys be batų“, – aktorius aiškino, jog neturėjo jokios tyčios nepraeiti apžiūros.

Aktorius taip pat sakė, kad sustabdytas pareigūnų nenorėjo atkreipti jų dėmesio, jog yra aktorius, nors su savimi vežėsi „vaidinimo rekvizito dėžę su šuniuku“, kuris buvo panaudotas „projekto gamybos stadijoje“.

Teisme apklaustas Vilniaus rajono policijos pareigūnas Donatas Kvaselis sakė, kad D. Auželio vairuojamą automobilį sustabdė tik todėl, jog vairuotojas kalbėjosi mobiliuoju telefonu.

„Iš vairuotojo burnos sklido alkoholio kvapas, todėl jis buvo pakviestas į mūsų automobilį pasitikrinti alkotesteriu“, – teigė policininkas, pažymėjęs, jog vairuotojas nurodė, kad alkoholį vartojo „iš vakaro“.

Liudytojas spėjo, kad aktorius galėjo keletą kartą pūsti į alkotesterį, nes „nesugebėjo įpūsti reikiamo oro kiekio“. Pareigūnas pažymėjo, kad alkotesterio rodmenų neįmanoma suklastoti – kiekvienas tikrinimas yra automatiškai įrašomas prietaiso atmintyje.

D. Auželiui atstovaujanti advokatė teismo prašė griežtai nebausti „Keistuolių aktoriaus“ – jis dėl pažeidimų kaltę pripažįsta ir gailisi.

Advokatė pažymėjo, kad aktorius nežymiai viršijo leistiną normą, be to, teismų praktikoje yra ne vienas atvejis, kai iš gerokai girtesnių vairuotojų nebuvo atimami ar tik minimaliam laikotarpiui paimti vairuotojų pažymėjimai. Vienas tokių atvejų, pasak teisininkės, Seimo nario Arvydo Vidžiūno istorija, kai nustačius 0,83 prom. alkoholio girtumą vairuotojo pažymėjimas iš jo buvo atimtas tik trims mėnesiams.

Teisininkės teigimu, aktoriui yra būtinas vairuotojo pažymėjimas – jau prasidėjo „Keistuolių teatro“ sezonas, teatro aktoriai gastroliuoja po visą Lietuvą.

„Pažeidėją pažįstu 16 metų, niekada nemačiau jo neblaivaus“, – pabrėžė advokatė.

Jeigu teismas nuspręs, kad D. Auželis padarė administracinius teisės pažeidimus, jam grės bauda iki 1 500 litų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu iki pusantrų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fui

fui portretas
KOKS BJAURUS TAS KEISTOLIS....

ziuzelis

ziuzelis portretas
postsovietizmas:pas mus aktoriai girti prie vairo, reik ju saugotis, Rusijoj girti vairuotojai traisko aktorius...Visur panasiai-girtam jura iki keliu.

rem

rem portretas
As manau kad tai jo klaida . jis ja supras ir nekartos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių