N.Baskovas surengs koncertą „Švyturio“ arenoje Klaipėdoje

Auksinio Rusijos balso savininku vadinamas Nikolajus Baskovas ketvirtadienį dainuos tūkstančiams savo gerbėjų Klaipėdoje.

Montserrat Caballe mokinys, vienas geriausių rusų operos tenorų ir ryškiausių estrados žvaigždžių N.Baskovas per savo neilgą karjerą įvertintas pačiais aukščiausiais apdovanojimais. Dainininkui yra suteikti nusipelniusio Rusijos artisto ir nusipelniusio liaudies artisto vardai.

1976 m. Maskvoje gimęs solistas pirmąjį pripažinimą pelnė 1998-aisiais laimėjęs jaunųjų dainininkų konkursą, o 22-ejų jis jau dainavo Didžiajame Rusijos teatre. Tuomet jis buvo pakviestas atlikti Lenskio partiją P.Čaikovskio operoje „Eugenijus Oneginas“. Tai buvo tikrasis N.Baskovo karjeros startas – dainininkas tapo pačiu „jauniausiu Lenskiu“ pasaulinėje operos istorijoje. Vėliau jis atliko pagrindinius vaidmenis operose – A.Borodino „Kunigaikštis Igoris“, M.Musogskio „Borisas Godunovas“, G.Verdi „Nabukas“ ir „Traviata“, G.Masne „Kleopatra“, G.Puccini „Toska“ ir kitose.

2001 m. N.Baskovas sėkmingai įveikė kamerinio ir operinio vokalo mokslus Rusijos muzikos akademijoje ir įstojo į Valstybinę Maskvos konservatoriją, kurią baigė aukso medaliu.

Dar iki tol, 2000 m. N.Baskovas susitiko su legendine operos soliste M.Caballe, su kuria surengė visą seriją bendrų pasirodymų Ispanijoje, Italijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje ir kitose pasaulio šalyse. Garsioji XX a. operos legenda visiškai pakeitė N.Baskovo karjerą, kai pati pasisiūlė jaunąjį dainininką mokyti operos vokalo technikos. N.Baskovas yra vienintelis M.Caballe mokinys pasaulyje.

Populiarumą už akademinių salių sienų N.Baskovui atnešė 2000 m. įrašytas kūrinys „Karuzo atminimui“, kuris žaibiškai užkariavo visas muzikines Rusijos radijo stotis. Išplėtęs savo talento gerbėjų ratą, N.Baskovas greitai tapo ryškiausia Rusijos estrados žvaigžde. Soliniai dainininko albumai išpirkti milijoniniais tiražais, netrukus jis buvo įvertintas svarbiausiuose Rusijos muzikos apdovanojimuose „Ovacija“, „Auksinis gramofonas“ ir „Muz-TV“, kur gavo pagrindinę „Metų dainininko“ premiją.

Atlikėjas Klaipėdoje pristatys naująją savo programą „Vse cvety“ („Visos gėlės“).

N.Baskovo koncertas „Švyturio“ arenoje vyks lapkričio 17 d. 20 val.

Bilietai – po 63–163 Lt, juos platina „Bilietai.lt“.

N.Baskovo gastroles Lietuvoje organizuoja didžiausia Vidurio ir Rytų Europoje koncertinė agentūra „Makroconcert“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skerslatvis

Skerslatvis portretas
Graziausia daina apie "Sarmanka", apie emigrantus, ne savo noru...

Aleksas

Aleksas portretas
balsą tai jis turi, bet nusipopsino pergreit. Karjera neilga gali neilgai ir trukt. Nebrangina vaikis tos Dievo dovanos, oi nebrangina.......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių