„Nautilus“ - su „Moloko“ ir Bjork lyginami latviai

Šeštadienį, nuo 20 valandos laisvalaikio namuose "Nautilus" vyks originalios latvių grupės „The Briefing“ koncertas.  Tai - puiki dozė acid džiazo, elektronikos, dramenbeiso, niureivo, šokių panko, 80-ųjų pop ir 90-ųjų alternatyvaus roko muzikos mėgėjams.

„The Briefing“ - 2002 metais Liepojoje susikūrusi penkių jaunų muzikantų grupė, kuri kritikų dažnai lyginama su Moloko ir Bjork.

Gyvi grupės pasirodymai sukuria puikią klubinę atmosferą, užpildytą būgnų skambesio. Tai - išraiškingas džiazo, fanko, roko, pop ir elektroninių garsų mišinys.

Grupės balsas ir dainų autorė Kristina Duobelė. Ji rašo apie viską, kas tik šauna į galvą, todėl dažnai dainų tekstai yra ironiški ir juokingi. Nuo scenoje užsidegančiai dainuojančios ir šokančios Kristinos neįmanoma atplėšti akių.

„Išgirdau Kristiną Taline ir jau tada įsitikinau, kad ji labai talentinga jauna dainininkė, kuri galėtų dalyvauti tiek džiazo, tiek roko festivaliuose,“ - tvirtino Himmo Hippa, Turku džiazo festivalio direktorius.

Jaunas atlikėjų kolektyvas jau yra kritęs rimtiems muzikos ekspertams į akį ir kituose užsienio muzikiniuose festivaliuose.

Didžiausias Latvijos dienraštis „Diena“ pavadino juos vienu iš pažangiausių Latvijos džiazo kolektyvų, tačiau dabar grupės kūryba labiau artėja prie alternatyvaus skambesio.

2008 m. grupė išleido savo debiutinį albumą, pavadintą „Funny Thoughts“. Šis darbas buvo nominuotas kaip vienas geriausių Latvijos alternatyvios muzikos albumų 2008 metais. Pernai grupė išleido antrą albumą - „Remixed Thoughts“.

Dabartinė grupės sudėtis: Raimondas Dobelis (bosinė gitara), Sandis Volkovs (mušamieji), Kristina Duobelė (vokalas), Kristoferis Knesis (klavišiniai) ir Uldis Melkis (gitara).


Šiame straipsnyje: Nautilus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių