Naujausioje A. Čekuolio knygoje – nuo Afganistano karių iki vyno

Beveik kasmet po knygą parašančiam žinomam rašytojui, žurnalistui ir keliautojui Algimantui Čekuoliui šie metai – ne išimtis, mat į knygų mugę jis žengia su naujausiu savo kūriniu „Mūsų slaptieji ir dramblys bute“.

Knyga, kuriai medžiagą rašytojas rinko pastaruosius trejetą metų, pasakoja apie karo Afganistane užkulisius, kuriuose žinomam publicistui pavyko pabuvoti lankantis pas NATO misijas atliekančius Lietuvos, Amerikos ir Didžiosios Britanijos karius.

Knygą „Mūsų slaptieji ir dramblys bute“ sudaro dvi dalys. Pirmojoje rašytojas atidengia karo Afganistane mechanizmo uždangą, leidžia žvilgtelti į slaptųjų kariuomenės dalinių darbą. Antrojoje dalyje nagrinėjamos 40 problematiškų visuomenės aktualijų, pradedant finansų karštine, jaunimo nedarbu ir baigiant vyno bei alaus istorija. Rašytojo teigimu, antrosios dalies enciklopedinės publicistikos straipsniai skirti pasauliu susirūpinusiems žmonėms.

Lietuvos žurnalistikos patriarchu tituluojamas ir daugiau nei 60 metų žiniasklaidos virtuvėje besisukantis Algimantas Čekuolis objektyvumo kriterijų taiko ir naujausioje savo knygoje – karą aprašo nešališkai, nesiima jo vertinti, ginti ar smerkti. Visi knygoje pateikti faktai, įvykiai, pokalbiai išties nutikę, o tikrovės neatitinka tik kariūnų vardai ir pavardės, kurios pakeistos saugumo sumetimais.

Rašytojas pripažįsta, jog karo tema tiek gyvenime, tiek literatūroje yra sunki, tačiau priduria jautęsis atsakingas už jos gvildenimą.

„Dažnai klausiama, kam mums tas Afganistanas, ką ten pametėme ir ko ieškome. Tarsi pamirštame apie sąjungininko pareigos atlikimą, nors būdami NATO nariais, patys tikimės, kad prireikus būsime apginti. Juk Lietuvos kariai Afganistane atlieka pareigą ir gina Lietuvą, kad jos niekas niekada nedrįstų užpulti“, – teigia A. Čekuolis.

Knyga „Mūsų slaptieji ir dramblys bute“ – penktoji 13-a kalbų kalbančio ir daugiau nei 60-yje šalių pabuvojusio Algimanto Čekuolio knyga, kurią išleidžia leidykla „Alma littera“.

Šį šeštadienį, vasario 23 d., 14 val. knyga bus pristatyta Vilniaus knygų mugėje. Renginį ves kitas Lietuvoje gerai žinomas keliautojas ir žurnalistas Vytaras Radzevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių