Naujasis „bohemiečių“ sezonas apvers jų gyvenimą visiems laikams

Ateina laikas gyvenime, kai reikia viską pakeisti arba tu esi miręs. Svarbiausia nebijoti. Šitas ruduo “bohemiečiams” bus išskirtinis visiems laikams. Jie niekada nebebus tokie, kokie buvo.

2006 m. niekam nežinomas studentiškas ir nerūpestingas jaunimas, susirinkęs Užupyje, braidė basomis po šaltą Vilnios vandenį, laipiojo griuvėsiais ir džiaugėsi būdami kartu. Niekas negalėjo patikėti, kad tai operos solistai, kurie tradiciškai turi saugoti save, neperšalti ir būti labai rimti.

Jie buvo draugai, kartu atėję tam, kad apverstų pasaulį, sulaužytų tradicines operines normas ir savo drąsa bei talentais pasiektų Himalajų viršūnes. “Bohemiečiai” tikėjo vienas kitu, turėjo beprotiškas svajones, todėl visai nenuostabu, kad “bohemiečiai” tapo tokiu plačiu visiems žinomu judėjimu ir net reiškiniu, o daugelis jų Lietuvoje išaugintais talentais stebina žiūrovus pasaulinėse operos scenose. Jais patikėjo kiti.

Praėjo šešeri metai ir “bohemiečiai” vėl susirinko Užupyje prie Vilnelės, kad atsisveikintų su nuostabia praeitimi, kurią turėjo, ir žiūrėtų į ateitį, nes spalio 5 d. įvyks spektaklis “Manon Lesko”, kuris apvers “bohemiečių” gyvenimą visiems laikams.

“Bohemiečiai” visą laiką buvo tie, kurie neprisirša prie daiktų ir gyvena idėjomis, iki galo netiki savo sėkme, nes labai dar daug turi nuveikti. Todėl šiandien sukūrę šeimos laužą, kaip ir visi išsikraustantys į naujas erdves, jie atsisveikina su praeities jausmais, laisvi ir laimingi degindami savo prisiminimus.

Spalio 5-7 d. Vilniaus Kongresų rūmuose bus rodomas naujausias “bohemiečių” darbas Giacomo Puccini opera “Manon Lesko” – stilistiškai nepakartojamas, sodrus, egzotiškas ir svaiginančiai dekadentiškas spektaklis.

Manon dainuos Asmik Grigorian (5 ir 7 d.), ką tik grįžusi po sėkmingų spektaklių Vokietijoje ir Vengrijoje, Sandra Janušaitė (6 d.), Kristian Benedikt, tik pargrįžęs iš darbo Švedijoje, ir Laimonas Pautienius, triumfavęs Don Žuano vaidmeniu vokiečių Reino Operos naujame pastatyme Diuisburge.

Lapkričio 28–gruodžio 2 d. P.Čaikovskio operoje “Oneginas” pagrindinį Onegino vaidmenį pirmą kartą atliks žaibišką karjerą padaręs jaunas lietuvių baritonas Kostas Smoriginas, grįžtantis į Lietuvos sceną po dviejų metų pertraukos.

Milano “La Scala”, Londono “Covent Garden”, Vašingtono, San Fransisko, Zalcburgo, Berlyno ir Maskvos Didžiojo teatro scenose per pastaruosius dvejus metus dainavęs solistas retai grįžta namo, todėl jo Oneginas iš tikrųjų bus “bohemiečių” sezono įvykis.

„Kostas turėjo daug galimybių pasirinkti, kur padainuoti savo pirmąjį Oneginą, todėl nuoširdžiai gera, kad dirbsime kartu. Manau, kad Kosto Oneginas bus tikrai išskirtinis, labai savitas ir įdomus“, – sakė spektaklio režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Gruodžio 21, 22 d. visų laukia daug kalėdinių staigmenų! Visiškai nauja, dar negirdėta programa, sukurta specialiai tam, kad po vienu stogu susirinktų ryškiausias operos jaunimas.

“Šiais metais tikimės pristatyti visiškai naujų veidų. Net ir tie, kurie galvoja, kad gerai pažįsta “bohemiečių” “lakštingalas” – bus nustebinti!“, - pasakojo režisierė D. Ibelhauptaitė.

2013 m. vasario 26–kovo 2 d. dar kartą išgyventi Verterio kančių grįžta Edgaras Montvidas. Už šį vaidmenį solistas buvo apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi. O pavasarį ištikimų “bohemiečių” draugų laukia nauja premjera.

Šio sezono pokyčių vingiuose vienintelis nekintamasis išlieka kūrybinė meninė trijulė - Gintaras Rinkevičius, D.Ibelhauptaitė ir Juozas Statkevičius. Visuose sezono pastatymuose kaip visada groja Lietuvos valstybinis simfoninis orkestras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių