Naujas televizinis duetas - Deivis ir I. Valinskienė (interviu)

Baltijos televizija meta iššūkį grandiozinius muzikinius projektus pristatančioms konkurentėms. Vasarį kanalo eteryje prasidės nauja ambicinga laida „Lietuviškos muzikos legendos“.

Projekte, kurį ves buvusi Seimo narė, atlikėja Inga Valinskienė ir dainininkas Deividas Norvilas-Deivis, legendines dainas perdainuos gausus jaunosios kartos atlikėjų būrys. „Gaivinsime tai, kuo turime pasididžiuoti“, – „TV dienai“ sakė Deivis.

– Kodėl panorote imtis vesti naują BTV muzikinį projektą?

– Tikiu tais, kurie projektą daro, pirmiausia žiūriu, kas jo imasi. Su Arūnu Valinsku esame jau seniai pažįstami, su Inga esame ne vieną renginį, koncertą kartu vedę, nors ir ne televizijoje. O tada jau žiūriu į projektą. Šis – muzikinis, vėl man artima, žinoma, suprantama. Sakau – tegu tik būna kam dainuoti, o jei bus kam, mielai pabūsim ta rišamąja grandimi.

– Pats prišoksit prie mikrofono padainuoti?

– Turbūt kitaip beveik neįmanoma. Abu su Inga esame dainuojantys žmonės – suimprovizuosime.

– Jūsų paties klausomos muzikos repertuare yra dainų iš vadinamųjų auksinių lietuviškos muzikos laikų?

– Man yra tekę malonumo vesti LRT projektą „Mūsų dienos kaip šventė“, jame susidūriau su legendiniais atlikėjais, kūrėjais, kai kurių iš jų jau ir nebėra. Prisiklausiau tiek anų laikų kūrinių – nemaniau, kad tuomet muzika buvo tokia profesionali. O dabar mes daugiau ar mažiau mindžikuojame vienoje vietoje.

– Ar tai nėra tik praeities idealizavimas?

– Galbūt. Bet, mano nuomone, viskas buvo profesionaliau jau dėl to, kad tuomet kiekvienas dirbo savo darbą: kompozitoriai kūrė muziką, poetai kūrė eiles, dainininkai dainavo, muzikantai grojo. Daug rankų – ir darbas profesionalus. Dabar didžiąją dalį neretai daro vienas žmogus.

– Kurio legendinio atlikėjo kūrinius norėtumėte perdainuoti?

– Kalbant apie kūrinius, tikrai Jurgio Žukausko „Jaunystę“. Šią dainą prisimenu nuo pat vaikystės, giminių šventėse ją dainuojame. Taip pat Olego Ditkovskio „Aš mylėjau tave tau nežinant“, „Hiperbolės“, aišku, didžiausias repertuaras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fui slykstynes

fui slykstynes portretas
satrijos ragana ir liliputas...

ap

ap portretas
apsivemsiu nuo tos valinskienes, pasistaciau palydovine lekse su keturiom galvom, aciu dievui nerikes tos valinskienes ziuret

toks

toks portretas
vedėjų duetas-tik humoristinei laidai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių