Naujas siaubo filmų meistro kūrinys nagrinėja internetinių patyčių problemą

Spalio 8 d. Lietuvos kinoteatruose pasirodysiantis internetinis trileris „Č@tas” (angl. Chatroom) – naujas kultinių siaubo filmų „Skambutis“ ir „Tamsus vanduo“ kūrėjo Hideo Nakata darbas.

Šįsyk garsus japonų režisierius ėmėsi aktualios problemos – jaunimo patyčių kasdieniame gyvenime ir virtualioje realybėje. „Č@tas” pasakoja apie grupę jaunuolių, kurie susipažįsta vienoje internetinių pokalbių svetainėje ir ima nuolat bendrauti. Netrukus išryškėja grupės lyderis, jo pasekėjai bei auka, kurią bendraamžiai pradeda žiauriai terorizuoti.

„Kai prieš dešimt metų stačiau „Skambutį“, mėgstamiausia jaunimo laisvalaikio pramoga buvo video filmų žiūrėjimas. Tuomet man kilo mintis: o ką, jei anoniminė video kasetė gali tapti įrankiu, kuris pražudo žmogų. Tą patį principą naudojame ir „Č@te”. Tik šiais laikais jaunimas visa galva paniręs į internetą. Šiurpas nupurto, kai pagalvoji, kad naujų technologijų pagalba galima atimti žmogui gyvybę”, - apie filmo atsiradimo aplinkybes pasakojo H. Nakata.

Anot jo, filmas bus patrauklus ir aktualus ne tik jaunimui, bet ir jų tėvams, kurie dažnai nežino, arba nenori žinoti, kuo gyvena jų atžalos.

Pagrindinį vaidmenį filme sukūrė kylanti Holivudo žvaigždė Aaron Johnson, milžiniško pripažinimo sulaukęs po filmo „Kick-Ass“. „Filme pasakojama istorija yra labai reali. Čia nėra nieko išgalvoto. Beveik kasdien skaitome ar girdime apie panašius dalykus, o internete pilna paauglių žiaurumo pavyzdžių. Filmuojantis net prisiminiau mano mokykloje įvykusius incidentus. Apmaudu, bet žmonės šiai temai tampa abejingi. Neabejoju, kad „Č@tas” visus kaip reikiant papurtys,” – sakė A. Johnsonas.

Internetinio trilerio „Č@tas” premjera Lietuvoje – jau spalio 8 d.


Šiame straipsnyje: Č@tasAaron Johnson

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių