Naujas lietuviškas filmas „Atsisveikinimas“ pasieks uostamiestį

Penktadienį uostamiestyje - naujo lietuviško filmo „Atsisveikinimas“ premjera.

Kino centre „Cinamon“ 19 val. bus pristatyta ilgai laukta režisieriaus Tomo Donelos vaidybinė kino juosta „Atsisveikinimas“ (Laimingo žmogaus istorija).

Subūręs įspūdingą aktorių ir kino gamybos profesionalų grupę, režisierius Tomas Donela filmavimo darbus pradėjo 2007-aisiais Klaipėdos uoste, nors filmo idėja gimė daugiau nei prieš dešimtmetį.

Filmas pasakoja jūrininko, grįžusio į krantą atsisveikinti su artimaisiais, pažįstamais ir taip rasti sielos ramybę prieš artėjančią mirtį, istoriją. Pagrindinį vaidmenį filme sukūrė vienas įdomiausių Lietuvos aktorių Dainius Kazlauskas.

Premjeroje Klaipėdoje žada dalyvauti „Atsisveikinimo“ aktoriai Dalia Storyk, Albinas Keleris, Alvydas Šlepikas bei pats režisierius T.Donela.

„Dešimt metų kariavau už šį filmą, o ketverius iš jų kūriau ir esu be galo laimingas, subūręs komandą, kuri manimi patikėjo. Ar galima norėti daugiau?“, - yra sakęs filmo režisierius, kurio scenarijus, tobulintas su bulgarų dramaturgu Josifu Demianu bei lietuvių scenaristu A.Šlepiku, pelnė tarptautinį pripažinimą ir buvo atrinktas į geriausių Europos projektų šešetuką.

T.Donela pabrėžė, kad su filmo operatoriumi Rimvydu Leipumi, dailininku Rimantu Olšausku, kompozitoriumi Kipru Mašanausku ir kitais kūrybinės grupės nariais galėtų „kalnus nuversti“. Jis tikisi, kad šis lietuviškas filmas sulauks neabejingo, atviro ir geranoriško žiūrovo.

Aktoriaus D.Kazlausko žodžiais, jam, kaip ir filme Audriaus personažui, artima jūra. Aktorius neįsivaizduoja savo vasarų su šeima be pušų ir jūros, dėl kurių keliems mėnesiams atsisako gerų darbo pasiūlymų. Karklėje esančioje stovykloje, dar būdamas moksleivis, o vėliau ir kaip vadovas jis praleido 23 savo gyvenimo vasaras.

Filme gausu nors ir epizodinius, bet įdomius vaidmenis sukūrusių žinomų Lietuvos aktorių - Olga Generalova, Lina Budzeikaitė, Dalia Storyk, Kostas Smoriginas, Aleksandra Metalnikova, Jolanta Dapkūnaitė, Vaidotas Martinaitis, Kristina Kazlauskaitė, Remigijus Vilkaitis, A.Šlepikas, Arvydas Dapšys, Larisa Kalpokaitė. Herojaus Audriaus sūnų suvaidino režisieriaus sūnus Martynas Donela. Aktoriai Vladimiras Jefremovas ir Rimantas Jovas, deja, nesulaukė filmo premjeros.

Premjerą Klaipėdoje pristato laivybos kompanija „Limarko Shipping Co“. „Atsisveikinimas“ kino centre „Cinamon“ bus rodomas savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių