Naujametis koncertas Klaipėdos koncertų salėje vyks džiazo ritmu

Šventinė Klaipėdos kamerinio orkestro ir vokalinės grupės „Cappella’A“ programa „Te žėrintys garsai taures pripildo!“ svaigiu džiazo ritmu šeštadienį palydės į naujuosius metus visus, susirinksiančius Klaipėdos koncertų salėje.

Užbaigs metus ir festivalį

Ten 18 val. prasidės įkvepiantis idėjų ir entuziazmo nestokojančių dviejų klaipėdiečių kolektyvų pasirodymas.

Mindaugo Bačkaus vadovaujamas Klaipėdos kamerinis orkestras publiką pamalonins aktyviomis džiazo ritmika ir melika prisodrintomis kompozicijomis. „Cappella’A“ – Aušra Smičiūtė, Rasa Serra, Kristina Jatautaitė, Mindaugas Putna – atliks kūrinius, atnešusius sėkmę tarptautiniuose konkursuose, bei savo gražiausias dainas.

Klaipėdietis muzikas Rimantas Giedraitis specialiai šiai šventinei programai padarė aranžuotes. Jos subtiliai atskleis ansamblio narių vokalų dermę ir orkestro styginių spalvą. Visa tai praturtins meistriški pianisto Sauliaus Šiaučiulio bei gitaristo Eugenijaus Jonavičiaus pasažai ir svinguojantys Dainiaus Kažukausko mušamųjų ritmai.

„Te žėrintys garsai taures pripildo! Te muzika svaigina ir sušildo!“ – linki Klaipėdos koncertų salė savo publikai, baigiamuoju šventinės klasikos festivalio „Salve Musica“ koncertu atsisveikindama iki kitų metų.

Orkestras kupinas entuziazmo

M.Bačkaus nuomone, šie metai Klaipėdos kameriniam orkestrui „buvo kūrybingi, kupini naujų pažinčių ir vis dar neblėstančio entuziazmo. Norėtųsi, jog tai išliktų ir kitąmet“.

2011-aisiais Klaipėdos kamerinis orkestras surengė maždaug 50 koncertų, vien tik Klaipėdos koncertų salėje atliko 20 naujų programų. Buvo tęsiami klausytojų jau pamėgti ciklai „Mozartas: visi koncertai fortepijonui ir orkestrui“ su pianistu Alexanderiu Paley ir „Žaismingos muzikos orkestras“, kurio programas rengia dirigentas Mindaugas Piečaitis. Paruošta išskirtinė senosios muzikos programa su Dariumi Stabinsku, barokinės ir XX a. muzikos perlų programa su Andresu Mustonenu, multikultūrinė programa su Marija Krupoves ir Gerardu Edery. Kartu su kolektyvu griežė Davidas Geringas, Martynas Švėgžda von Bekkeris, dainavo Sigutė Stonytė, kiti žymūs Lietuvos bei užsienio solistai. Džiugiai nustebino koncertas „Solistai ir artistai. Netikėtas amplua“, kuriame kolektyvo narai ne tik atliko solo partijas, bet ir vaidino.

„Naujametiniame koncerte mes kvėpuosime džiazo ritmu. Tikimės, jog tas kvėpavimas lydės mus visus kitus metus, – sakė orkestro meno vadovas. – Muzikuosime su „Cappella’A“ – aukščiausios prabos profesionalais, tarptautinio lygio ansambliu. Esame laimingi, kad vieni kitiems galėsime perduoti skirtingas muzikines patirtis.“

Geriau žinoma Vakaruose

„Cappella’A“ vokalistų meistriškumas šiemet buvo įvertintas net trijuose prestižiniuose konkursuose, jie pelnė ir „Metų klaipėdiečio“ vardą „Meniškos sielos“ kategorijoje.

Birželį tarptautiniame vokalinės muzikos konkurse Suomijoje „Cappella’A“ iškovojo trečiąją vietą, vėliau Italijoje vykusiame a cappella ansamblių ir chorų konkurse „Solevoci“ pelnė du –  geriausios grupės bei geriausiai atliktos dainos – apdovanojimus, o rugsėjį Kroatijoje vykusiame tarptautiniame vokalinių ansamblių konkurse „Vocal Marathon“ gavo aukščiausią apdovanojimą –  „Golden Marathon“.

Vokalistė A.Smičiūtė pasidžiaugė, jog grupės aštuonerių metų darbas šiemet pagaliau buvo įvertintas: „Žmonių palaikymo dėka galėjome dalyvauti konkursuose. Didžiuojamės „Metų klaipėdiečio“ titulu, nors vis dar geriau esame žinomi Vakaruose nei namuose. Mes esame vokalinio džiazo, atliekamo be pritarimo, pradininkai Lietuvoje. Koncertuose propaguojame šį kamerinės džiazo muzikos žanrą ir tikimės, kad jis pasklis po visą šalį. Naujametiniame koncerte atliksime net du visiškai naujus kūrinius, visi mūsų ketvertuko nariai pasirodys kaip solistai. Džiaugiamės proga bendradarbiauti su Klaipėdos kameriniu orkestru. Viliamės, kad muzikiniuose taškuose rasime bendrų sąskambių. Mes iš dalies esame styginiai instrumentai, tik turime dvi stygas, todėl mūsų galimybės yra kitokios. Tačiau tikimės, jog bendru rezultatu bus patenkinti tiek atlikėjai, tiek publika“.

Bilietai į šventinį koncertą –  po 80, 100 Lt, nuolaidos netaikomos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AK

AK portretas
Kas per bilietų kainos...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių