Naująjį sezoną Keistuolių teatras pristatė vasarodamas prie Neries upės

Naująjį sezoną Keistuolių teatras pristatė vasarodamas prie Neries upės ir, kaip teigia teatro vadovas Aidas Giniotis, neskubėdamas ir būdamas su savimi.

"Keistuoliai" surengė nedidelį pasirodymą prie Baltojo tilto: pasitiesę kilimą, pasipuošę baltais kostiumais apie 15 jaunosios ir vyresniosios kartos aktorių vaišinosi obuoliais, užkandžiais ir laukė Neries upe plaustu atplaukiančių kolegų.

Netrukus su muzika atplaukė ir likusioji dalis aktorių kolektyvo. Susirinkusi trupė surengė pikniką.

"Mes čia todėl, kad norime niekur neskubėti, mes norime praleisti sezoną dvasingai, ramiai, atsipūtę ir ieškoti, kurti lėtai. Mes baisiai esame pavargę nuo mūsų gyvenimo ritmo, nuo minčių apie kainas, apie šildymą, apie elektrą, apie krepšinį. Norisi pabūti su savimi", - sakė teatro vadovas.

Kitą sezoną, kuris turėtų prasidėti rugsėjo 16 dieną, Keistuolių teatras žada žiūrovams pristatyti dvi premjeras. Pirmosios premjeros žiūrovai turėtų sulaukti gruodžio 3-4 dienomis. Tai bus Maksimo Gorkio pjesės "Vasarotojai" pastatymas. Šį spektaklį režisuos pats A.Giniotis.

"Tai nebus masinis spektaklis, kuriame bus visi teatro aktoriai (...) Yra pakviesti svečiai: Rasa Samuolytė, Dainius Gavenonis, Asmik Grigorian, Gabija Ryškuvienė, Tomas Žaibus, Darius Meškauskas, ir, aišku, mūsų visos trys kartos", - kalbėjo teatro vadovas.

Anot jo, M.Gorkio pjesė skamba labai nostalgiškai, bet tuo pačiu ir pažangiai, nors parašyta XX amžiaus pradžioje.

Antroji premjera - spektaklis vaikams "Pati labiausia pasaka" - numatoma gruodžio viduryje. Ją turėtų pastatyti Vaidotas Žitkus. Šio spektaklio galutinis variantas turėtų pasirodyti po Naujųjų metų.

"Pati idėja atsirado iš to, kad vienas iš kolegų tokią gražią idėją persakė - iškilo klausimas, kuri pasaka yra pati labiausia pasaka, o kadangi kiekvienas iš mūsų yra tas pasakas skaitęs ir atsimena, kaip pasakojo jiems tėveliai ir mamytės, į tą klausimą sureagavome skirtingai. Iš to iškilo intriga ir azartas, kuri pasaka yra labiausia", - BNS sakė V.Žičkus.

Jo teigimu, galvojama, kad spektaklis bus iš dalies interaktyvus, tai bus kaip savotiška improvizacija. Žiūrovus bus stengiamasi įtraukti į labiausios lietuviškos pasakos rinkimą.

Keistuolių teatras, save apibūdinantis kaip pirmas nepriklausomas profesionalus Lietuvos teatras, įkurtas 1989 metais, "vaidinantis vaikams ir ne tik jiems." 2009 metais teatrui įteikta Metų šviesuolio statulėlė ir diplomas "Už saugomą vaiko sąmonę. Šviesai".


Šiame straipsnyje: keistuolių teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių