Naujajai Švedijos princesei suteiktas Estelle vardas

Naujajai Švedijos karališkosios šeimos narei, kuri tapo antrąja eilėje į sostą po savo motinos sosto įpėdinės princesės Victorios, suteiktas princesės Estelle Silvios Ewos Mary vardas, penktadienį paskelbė karalius Carlas XVI Gustafas.

34 metų princesės Victorios ir 38 metų princo Danielio pirmagimė pasaulį išvydo ketvirtadienį paryčiais Stokholme įsikūrusioje Karolio ligoninėje.

„Jos pirmasis vardas - Estelle, po to, žinoma Silvia, tada Ewa ir galiausiai Mary“, - monarchas informavo vyriausybę per specialų ministrų kabineto posėdį Stokholmo karališkuosiuose rūmuose, kuris buvo tiesiogiai transliuojamas per televiziją.

Mažylei taip pat suteiktas Esterjotlando - į pietus nuo Stokholmo esančio regiono - kunigaikštytės titulas.

Princesė Estelle - pirmoji karaliaus Carlo XVI Gustafo ir karalienės Silvios anūkė.

Silvios vardas mergytei buvo suteiktas pagerbiant Victorios motiną, o Ewos vardu tikriausiai pagerbta mažylės senelė iš tėvo pusės. Tačiau nebuvo pateikta jokių paaiškinimų, kodėl buvo pasirinkti Estelle ir Mary vardai.

Princesė Victoria susituokė su Danieliu, buvusiu savo asmeniniu treneriu ir sporto centrų tinklo savininku, per iškilmingas vestuves 2010 metų birželio 19 dieną.

Anksčiau penktadienį naujoji princesė buvo oficialiai pristatyta premjerui Fredrikui Reinfeldtui, parlamento pirmininkui Perui Westerbergui, karalystės maršalui Svante Lindqvistui ir vyriausiajai rūmų damai Alice Trolle-Wachtmeister.

Naujagimės pristatymo ceremonija vyko Hagos rūmuose Stokholmo pakraštyje – oficialioje Victorios ir Danielio rezidencijoje.

Vėliau penktadienį bus surengtos specialios pamaldos „Te Deum“ karališkųjų rūmų Stokholme koplyčioje, kuriose dalyvaus vyriausybės ir karališkosios šeimos nariai, tačiau nebus sosto įpėdinės ir jos dukrelės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių