Nauja populiariausios pasaulyje rašytojos knyga – lietuviškai

Lietuvos knygynai jau pradėjo prekiauti 2009 metais daugiausia knygų Lietuvoje pardavusios rašytojos, „Saulėlydžio“ sagos autorės Stephenie Meyer nauju romanu „Sielonešė“.

Viena įtakingiausių

JAV žurnalo „Forbes“ tituluojamos viena įtakingiausių pasaulio įžymybių S.Meyer knygų Lietuvoje jau parduota daugiau nei 65 tūkst. egzempliorių.

„Nebejoju, kad šiuo metu populiariausia pasaulio rašytoja tituluojamos S.Meyer naujasis romanas „Sielonešė“ sulauks panašaus dėmesio kaip ir „Saulėlydžio“ saga. Skaitytojus įtrauks išmoningas siužetas,  sužavės  mistika ir romantika“, - įsitikinusi „Alma littera“ leidybos direktorė Danguolė Viliūnienė.

Lietuviškai jau išleistos S.Meyer knygos „Saulėlydis“, „Jaunatis“, „Užtemimas“, „Brėkštanti aušra“ ir naujausias fantastinis romanas „Sielonešė“.

Priverčia susimąstyti

Naujajame romane pasakojama apie tai, kaip Žemę užvaldo ateiviai - sielos. Jos apsigyvena žmonių kūnuose, pajungia jų protus ir ištrina asmenybes, taip jie tampa marionetėmis - sielonešiais.

Žemėje telikę vos keletas žmonių, ir jie slapstosi. Melani Straider sugaunama ir į ją įkūnijama siela vardu Klajoklė. Pavergtoji užverčia sielos mintis prisiminimais apie savo mylimąjį - Džaredą. Klajoklė nejučia pasiduoda tam pačiam jausmui. Galinga meilė žmogui pakeičia visą jos gyvenimą. Melani irgi turi tikslą - žūtbūt apsaugoti Džaredą ir savo brolį Džeimį. Abi romano herojės leidžiasi jų ieškoti. Ar joms pasiseks rasti? Kaip klostysis tokių skirtingų būtybių santykiai? Ar gali viena siela išgelbėti pasaulį?

Viena iš išskirtiniausių mūsų laikų rašytojų S.Meyer dovanoja jaudinančią ir nepamirštamą istoriją apie nemarią meilę, priverčiančią susimąstyti, kokia neįkainojama dovana yra būti žmogumi.

Penkeri metai šlovės

Amerikietę rašytoją S.Meyer išgarsino romanas „Saulėlydis“ apie vampyrus, pasirodęs prieš penkerius metus.

Jis buvo parduotas 70 mln. tiražu ir išverstas į 37 kalbas, o knygų pardavėjai S.Meyer išrinko viena iš „daugiausiai žadančių jaunųjų autorių 2005 metais“. 2008-aisiais pagal bestselerį sukurtas to paties pavadinimo filmas. Po tokios svaiginančios knygos sėkmės jos autorei atiteko 49 vieta žurnalo „Time“ sudarytame 100 įtakingiausių žmonių sąraše.

Rašytoja gimė Konektikute, vėliau persikraustė į Fyniksą. Gavusi stipendiją S.Meyer studijavo anglų literatūrą Brigham Young universitete Jutoje, kur 1997-aisiais gavo bakalauro laipsnį.

Trijų vaikų mama

Gana romantiškai susiklostė Stephenie pažintis su būsimu vyru Christiaanu.

Jį Stephenie pirmą kartą pamatė būdama ketverių - Fynikse jie dažnai susitikdavo per sekmadienines mišias, tačiau vaikystėje netapo dideliais draugais. Bet likimas jiems suteikė dar vieną šansą praėjus 16 metų po pirmos pažinties. Porai teprireikė devynių mėnesių, kad jų keliai susijungtų prie bažnyčios altoriaus.

Dabar 36-erių S.Meyer su vyru ir trimis vaikais gyvena Skotsdeile, Arizonos valstijoje. Jai taip pat priklauso 1,3 mln. JAV dolerių vertės namas Marowstono saloje, Vašingtone.

Rašytojos įkvėpimo šaltinis - muzika, be kurios ji tvirtina negalinti kurti. S.Meyer savo knygas rašo klausydamasi „Linkin Park“, „My Chemical Romance“, „Coldplay“, „The All American Rejects“, „Travis“, „The Strokes“, „Brand New“, „U2“, „Kasabian“, Jimmy Eat.


Šiame straipsnyje: knygaStephenie MeyerSielonešė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių