„Naisių vasaros“ herojė A.Grudytė-Guobienė vairuoja traktorių ir aria

23-ejų aktorė Agnė Grudytė-Guobienė vaidmenį TV3 seriale „Naisių vasara“ gavo paskutinę akimirką. Kūrybinė grupė, besidairydama aktorių Šiauliuose, jau manė, kad šiame mieste jiems nelemta rasti aktorės Eli vaidmeniui.

Tačiau, likus vos keletui minučių iki atrankos pabaigos, peržiūros salės duris pravėrė Agnė. Dabar mergina džiaugiasi - seriale išsipildė jos sena svajonė. Ir nuoširdžiai sako, kad kaimo tematika jai sava.

Agnė dar kartą patvirtina. Taip, kaimas jai yra artimas. Visą vaikystę ji praleido kaime. Arti žemės ji ir dabar - mat Agnės vyras yra ūkininkas. Moteris šypsosi: sunku patikėti, bet ji ir traktorių vairuoti moka bei prie kombaino vairo yra sėdėjusi. Tik štai medikės profesija Agnės netraukė. Kuomet jos draugės žaisdavo „medikus“, seriale būsimą chirurgę vaidinanti aktorė visada atsisakydavo.

„Ir arti moku, - sako serialo ,Naisių vasara' aktorė. - Keista? Iš tiesų tai nieko nuostabaus. Mano močiutė gyveno vienkiemyje - ten visos mano vasaros buvo parduotos. Aplink miškai, upė“.

 Eli vaidmens atlikėja su liūdesiu prasitaria, kad gaila, jog anksčiau viso to nevertino. Ką praradusi suvokė tik tuomet, kai močiutė pasimirė, o vaikystės sodybą nusipirko naujoviškai besitvarką ūkininkai bei, kaip Agnė sako, pristatė „gargarų“.

Agnė su džiaugsmu prisimena, kad filmuojant serialą pagaliau išsipildė jos sena svajonė - perbėgti per rugių lauką.

„Anksčiau man niekas to neleisdavo. Juk rugiai - tai pinigai, kas tau leis juos mindyti?! - prisimena aktorė. - O štai serialo scenarijuje buvo epizodas, kuriame Elena bėga rugių lauku“.

Tačiau kito seriale matyto epizodo - miego ant šieno - aktorė gyvenime išbandyti nedrįstų. Vorai, vabaliukai, dulkės... Agnė tikina, kad dažnai romantizuojamas miegas ant šieno jai tikrai nebūtų saldus.

Televizijos serialas A.Guobienei - nauja patirtis. Nors ji ir turi televizinės patirties, yra vedusi TV laidas, vis dėlto matyti save TV3 „Naisių vasaros“ istorijoje jai vis dar keista. Sunku Agnei priprasti ir prie to, kad ja pradeda domėtis praeiviai, ima rašyti spauda.

„Labai keistai pasijutau pamačiusi save viename televizijai skirto žurnalo viršelyje, - įspūdžiais dalijasi ,Naisių vasaros' aktorė. - Prekybos centre varčiau žurnalus, staiga pakėliau akis ir išvydau save žvelgiančią iš viršelio“.

Kitas atvejis Agnę gerokai pralinksmino. „Prieš kelias dienas prie manęs ir bičiulio kavinėje gurkšnojusių kavą prisėdo jo draugas. Ir ėmė pasakoti apie naują serialą. Mes su draugu susižvalgėm - juk apie ‚Naisių vasarą' jis pasakoja. O jis, negana to, ima pasakoti apie jam akin kritusią to serialo aktorę, - juokiasi Agnė. - Bičiulis neišlaikė ir sako: ,Žiūrėk, juk čia ir yra ta Eli!'”

Staigmenų kupina „Naisių vasara“ - pirmadieniais-penktadieniais 17.40 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių