Nacionaliniam operos ir baleto teatrui lieka vadovauti G.Kėvišas

Konkursą į Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vadovo pareigas laimėjo vienintelis jo dalyvis - dabartinis teatro direktorius Gintautas Kėvišas.

Kultūros ministerija, prieš skirdama G.Kėvišą į pareigas, vadovaudamasi Korupcijos prevencijos įstatyme nustatytu įpareigojimu ir tvarka, dar kreipsis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT).

Kaip BNS sakė ministerijos atstovė Vaiva Gogelienė, G.Kėvišas konkurso metu ketvirtadienį pristatė Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro penkerių metų perspektyvinę kūrybinės veiklos programą, kurioje aptarti teatro struktūros formavimo ir veiklos principai, teatro nuostatuose numatytų uždavinių įgyvendinimo būdai ir veiklos perspektyva, Lietuvos kultūros ir meno pristatymas užsienio šalims ir analogiškos srities užsienio šalių kultūros ir meno pristatymas Lietuvos visuomenei.

Iš pretendentų į šią poziciją reikalauta turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą meno srities, humanitarinių mokslų srities arba socialinių mokslų srities išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį) ir ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujamo darbo patirtį.

G.Kėvišas teatrui vadovauja nuo 2002 metų liepos mėnesio. Jo vadovavimą lydėjo korupcijos šešėlis - Generalinė prokuratūra ilgiau nei trejus metus tiria, ar rekonstruojant teatrą nebuvo iššvaistyti pinigai.

Pernai rugsėjo viduryje žiniasklaida pranešė, kad prokurorai G.Kėvišui pateikė įtarimus.

Valstybės kontrolė yra nustačiusi, kad teatras vykdydamas rekonstrukciją ne kartą pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą - už scenos įrangą mokėjo brangiau nei buvo numatyta preliminarioje sutartyje, papildomai nupirko darbų ir įrangos už beveik 13 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juk vogti yra menas

juk vogti yra menas portretas
tik vagis ir gali vadovauti menui

Silvija

Silvija portretas
Sveikiname, džiaugiamės. Tai pasaulinio lygio vadybininkas.Sėkmės jam, sveikatos, o kartu džiaugsmas ir mums šio teatro mylėtojams.

Va

Va portretas
taip vogiau ir vogsiu ir toliau vadovausiu,o jus man papuskit i s...na
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių