Nacionalines premijos pretenduoja gauti 13 menininkų

Lietuvos nacionalines kultūros ir meno premijas pretenduoja gauti 13 kultūros ir meno kūrėjų, pranešė Kultūros ministerija.

Remiantis tarpinio komisijos balsavimo rezultatais premijas gali gauti teatro režisierius Povilas Mataitis ir teatro dailininkė Dalia Lidija Mataitienė, aktorius Donatas Banionis, kino režisierius Arūnas Žebriūnas, džiazo muzikas Vladimiras Tarasovas, rašytojas Icchokas Meras, dainininkas Virgilijus Kęstutis Noreika, skulptorius Vladas Urbanavičius, rašytojas ir literatūros kritikas Valentinas Sventickas, kompozitorius ir dirigentas Vaclovas Augustinas, rašytojas Rolandas Rastauskas, dainininkė Asta Krikščiūnaitė, tapytojas Jonas Gasiūnas.

Šeši laureatai Kultūros ministerijoje bus paskelbti gruodžio 6-ąją.

Nacionalinė kultūros ir meno premija kūrėjams skiriama tik vieną kartą. Premija yra 800 bazinių socialinių išmokų dydžio - 104 tūkst. litų.

Premijomis siekiama įvertinti reikšmingiausius Lietuvos ir pasaulio lietuvių bendruomenės kūrėjų kūrinius, sukurtus per pastaruosius septynerius metus, ilgametį kūrėjų kūrybinį indėlį į kultūrą ir meną.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 6 premijos, iš jų ne daugiau kaip viena premija gali būti skiriama už ilgametį kūrėjo kūrybinį indėlį į kultūrą ir meną.

Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos skiriamos konkurso būdu, komisijai atrenkant geriausių kūrinių kūrėjus, kuriuos premijai gauti pristato organizacijos.

Laureatų diplomai ir ženklai įteikiami Lietuvos valstybės atkūrimo dienos - Vasario 16-osios proga.


Šiame straipsnyje: nacionalinė premija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių