Nacionalinėje dailės galerijoje - nemokama videomeno peržiūra

Lietuvos dailės muziejaus Nacionalinėje dailės galerijoje gruodžio 17 d., ketvirtadienį, 18 val. įvyks nemokama šiuolaikinio videomeno peržiūra „Architektūros greičiu“.

Šiuolaikinio videomeno peržiūroje “Architektūros greičiu” bus rodomi šešių jaunosios ir viduriniosios kartos Europos menininkų videofilmai, kuriuose svarbus vaidmuo atitenka pastatui ir jo problematikai. Priešingai tradicinei dokumentikai, tai nėra filmai apie architektūrą, bet greičiau filmai, kuriuose pastatas ir jo istorija yra neišardoma kūrinio sudedamoji dalis. Filmuose XX a. pastatų fone išnyra šeimos ir mylimųjų gyvenimo momentai, oficialiose ir nelegaliose bendruomenėse vykstantys procesai, neidentifikuojamų asmenų atliekami ritualai.  

Programoje rodomi filmai: Anri Sala “Answer Me” (2008), Cyprien Gaillard “Desniansky Raion” (2007); Deimantas Narkevičius “Scena” (2003); David Maljković “Scene for New Heritage” (trilogija) (2004-2006); Luke Fowler “An Abbeyview Film” (2008); Ulla von Brandenburg “Singspiel” (2009).

Įėjimas nemokamas.


Šiame straipsnyje: nacionalinė dailės galerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių