Mylimąją pabučiavusio vyro areštas išprovokavo bučiavimosi akciją

Įvairaus amžiaus poros susilietė lūpomis prie vienos bažnyčios konservatyviame Meksikos centriniame Leono mieste, protestuodami dėl incidento, kai buvo skirtas areštas vyrui, pabučiavusį savo gyvenimo draugę.

Masinio bučiavimosi akcija, surengta sekmadienio vidurdienį, kai katalikų bažnyčioje vyko mišios, buvo pasveikinta plojimais kai kurių maldininkų.

38 metų universiteto dėstytojas Manuelis Berumenas buvo skirtas 12 valandų administracinis areštas dėl viešo aistros demonstravimo, kai ketvirtadienį vaikštinėjo šalia bažnyčios esančioje aikštėje su savo gyvenimo drauge ir jųdviejų ketverių metų sūnumi.

„Apkabinau Mayrą ir ją pabučiavau - nieko neįprasta. Tada išgirdome šaukiant vieną moterį: “Čia esama vaikų!„ - tarsi būtume apsinuoginę arba užsiimtume gatvėje kokia nors pornografija“, - M.Berumenas sakė žurnalistams pirmadienį, kai pateikė skundą šalies žmogaus teisių apsaugos agentūrai.

Vietos teisėjas dėstytojui ir jo partnerei pateikė kaltinimus dėl dorovės pažeidimų ir skyrė 12 valandų areštą, nors M.Berumenas sakė, kad penki policininkai, reaguodami į pasipiktinusios moters iškvietimą, suėmė tik jį.

Gvanachuato valstijoje, kurios sostinė yra Leonas, laikoma viena iš konservatyviausių Meksikoje. Joje jau ne kartą yra įvykę panašių incidentų dėl numanomų „moralės pažeidimų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių