„Muzikuojančiame kelte“ skleisis aktorės Ingos Jankauskaitės kerai

Šeštadienį festivalyje „Muzikuojantis keltas – 2012“ svečiuosis žiūrovų ir klausytojų išsiilgta aktorė Inga Jankauskaitė su gitaros virtuozu Aurelijumi Globiu.

Jiedu surengs jausmingų rusiškų romansų improvizacijų vakarą.

Iš viešumos I.Jankauskaitė dingo tada, kai susilaukė dvynukų. Nors moteris visą savo laiką atidavė šeimai, festivalio „Muzikuojantis keltas“ niekada nepamiršo. „Šis festivalis ypatingas ir vienintelis toks, o pauzė sceninėje veikloje natūrali – tiesiog vaikai dar maži. Bet jie auga, todėl lapkritį jau planuojame koncertinį turą po didžiuosius Lietuvos miestus – Panevėžį, Šiaulius, Kauną, Klaipėdą“, – sugrįžti į didžiąją sceną žadėjo I.Jankauskaitė.

Aktorė tikino, nors yra daug priežasčių, dėl kurių norisi vis grįžti į keltą, tačiau svarbiausia jų – publika: „Muzikuojančio kelto“ publika ypatinga jau vien dėl to, jog tai daugiausia atostogaujantys, atsipalaidavę žmonės, ateinantys mėgautis ir džiaugtis, norintys ir galintys ne tik klausytis, bet ir išgirsti. Be to, labai vertinu tradicijas, todėl jau pats faktas, jog šiais metais čia koncertuosime ketvirtą kartą, leidžia jaustis mylimais ir reikalingais, o tai jaudina ir kartu įpareigoja.“

I.Jankauskaitė, kaip ir kasvasar, į „Muzikuojant keltą“ grįs su gitaristu A.Globiu ir šiam duetui jau įprastais rusiškais romansais. Pastarieji aktorę žavi savo aktualumu, nors, pasak jos, iš pirmo žvilgsnio taip ir neatrodo: „Romansai žavi tuo, jog, mano giliu įsitikinimu, tai labiau aktorinis ir tik po to vokalinis žanras. Tačiau reikia pripažinti, kad kuo toliau, tuo labiau vien tik romanso žanre nebešsitenkame, į programą įtraukiame vis daugiau kūrinių, negalinčių vadintis romansais. Taip yra tikriausiai todėl, kad rinkdama repertuarą vis dėlto vadovaujuosi principu „ne ką, o kaip“. Dainuoju tik tai, ką gerai suprantu. Šių metų koncertui ruošiamės ir, be abejo, žadame naujienų“, – intrigavo romansų atlikėja ir linkėjo festivaliui išsaugoti gyvą garsą, gyvą atlikimą bei tikrą kontaktą su publika.

„Muzikuojantis keltas“ (keleivinis keltas „Nida“) tradiciškai laukia Klaipėdoje, Šiaurės rage (Danės g. 1). Koncerto pradžia – 20 val., trukmė – 2 val. Bilietai (į šį koncertą – po 79 Lt) platinami visose „Bilietų pasaulio“ kasose, o koncerto dieną dvi valandas prieš koncertą parduodami mobilioje kasoje Šiaurės rage (Danės g. 1).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių