Muzikologas suka tik į demokratiškas kavines

Mėgstamiausia LRT „Opus“ vadovo Dariaus Užkuraičio Vilniaus vieta – senamiestis, kuriame jis užaugo. Vyriškis iki šiol čia gyvena, čia ilsisi, susitinka su draugais, nes visi senamiesčio taškai – pasiekiami ranka.

D.Užkuraičiui patinka ne „valgomosios“, o „sėdimosios“ senamiesčio kavinės. Tai – Šiuolaikinio meno centro (ŠMC) kavinė, baras „In Vino“. Valgyti jis mėgsta ne kavinėse, o namie. „Taip, susitinku tose kavinėse su bičiuliais, jos – vienas susitikimo taškų, bet mieliau su jais susitinku svečiuose“, – dėstė pašnekovas.

Minėtos kavinės, pašnekovo nuomone, yra to paties – demokratiško – stiliaus. Nes kavinės su serviruotais stalais, su staltiesėlėmis, su indais ant stalų jam ne prie širdies. Į senamiesčio picerijas ir tautiškas užeigas vyras neužsuka. "Ir picų, ir cepelinų nevalgau. Su mano valgymo pomėgiais man sunku Lietuvoje. Man patinka kaukazietiška virtuvė, bet kurios pietietiškos virtuvės, kur patiekalai – mėsa ir daržovės. O kur miltai, bulvės – ne, man tai nepatinka, – griežtai dėstė pašnekovas. – Į „In Vino“, ŠMC kavinę aš einu ne pavalgyti – nemėgstu valgyti kavinėse, einu pasėdėti su draugais.

„Susitikęs minėtose kavinėse su bičiuliais, Darius gali gurkšnoti kavą, arbatą, brendį ar viskį. Alaus gerbėjas, kaip dauguma lietuvių, jis nėra. “Baras „In Vino“ tikrai neįpareigoja gerti tiktai vyną", – pabrėžė D.Užkuraitis.

Turbūt dažnai jis vaikštinėja po senamiestį, Sereikiškių parką? Kurios senamiesčio vietos pavadinimas jam skamba kaip gražiausia muzika? Ne, tokių vietų jis nežino. Šiltuoju metų laiku vyras dažnai per senamiestį skrieja dviračiu.

„Aš nesu toks romantikas, kad eičiau pasivaikščioti į Sereikiškių parką. Aš sėdu ant dviračio ir kur nors važiuoju. Iš senamiesčio Didžiąja, Pilies gatvėmis važiuoju į Sereikiškių parką, Užupį arba per visą centrą – į Vingio parką. Taip aš pailsiu“, – pasakojo D.Užkuraitis. Ar tada jo netrikdo turistai? Ne. Kai aplinkui turistai kalba visomis pasaulio kalbomis, jam kaip tik labai patinka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių