Muzikiniai vasaros šeštadieniai – Klaipėdos koncertų salės parke

Šeštadienį prasidedantis vasaros koncertų ciklas kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius patirti muzikos klausymo malonumą atvirame ore.

Šeštadienį prasidedantis vasaros koncertų ciklas kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius patirti muzikos klausymo malonumą atvirame ore, žaliuojančios gamtos prieglobstyje. Klaipėdos koncertų salės parko estradoje šeštadienio vakarais muzikiniai renginiai vyks beveik iki rugpjūčio vidurio.

„Svaigi birželio siuita“ paskutinį birželio vakarą į parko estradą išves Klaipėdos kamerinį orkestrą, vadovaujamą Mindaugo Bačkaus. Publikos laukia stilistiškai marga koncerto programa, diriguojama Roberto Šerveniko. Ypatingą prieskonį renginiui suteiks šarmingas Vladimiro Zubitskio akordeonas.

Antrasis klaipėdiečių orkestro pasirodymas – su „Aistringąja gitara”. Koncerte solo partiją atliks lenkų gitaristas Krzysztofas Meisingeris. Kritikų ir melomanų nuomone, jis yra vienas perspektyviausių ir charizmatiškiausių jaunųjų klasikinės gitaros atlikėjų. Nacionalinių ir tarptautinių konkursų laureatas daug bendradarbiauja su žymiais muzikais ir inspiruoja kompozitorius kurti naujus kūrinius gitarai.

Liudas Mikalauskas ir kvartetas „Bass Arco“ primins iškilią Vytauto Kernagio asmenybę. Atlikėjai skatins išgirsti muziką savyje ir dalytis ja su kitais. Violončelių ir kontraboso kvartetas antrins vokalui ir virpins sielos stygas. Ši programa, pasak solisto, yra ypatinga, praturtinanti ne tik klausytojus, bet ir atlikėjus. „Baltas paukštis“, „Mūsų dienos kaip šventė“, „Giedu giesmelę“, „Vasara“, „Išeinu“ – tai tik keletas dainų, kurios tikrai nepaliks abejingų.

Žavi pianistė Guoda Gedvilaitė valdys savo instrumentą kaip didelį orkestrą. Temperamentas ir nuostabus garsas, elegancija ir grojimas be pastangų – tai šios pianistės atpažinimo bruožai. Programa „Temperamentinga elegancija“ atskleis atlikėjos charakterį. Jos muzikos gaivumas bei gyvybingumas klausytoją pasiims į fantastišką fortepijoninių garsų odisėją.

„Vakare su Petru ir kvintetu“ improvizacijų meistras, saksofono virtuozas Petras Vyšniauskas ir Klaipėdos brass kvintetas pateiks smagią programą, kurioje skambės kūriniai nuo baroko iki džiazo.

Teatralizuotas kulinarinis koncertas „Operos paštetas“ bus pateiktas ciklo pabaigoje. Dainininkai Diana Tiškovaitė, Agnė Sabulytė, Jonas Sakalauskas ir projekto muzikos vadovas Vytautas Lukočius, kuris gros fortepijonu, klausytojams patikės muzikos ir kulinarijos menų sintezės paslaptis. Šiame intriguojančiame renginyje net tik skambės populiarios operų arijos, duetai, bet vyks ir pašteto gamyba bei ragavimas. „Kulinarija – tai irgi kūryba“, – teigia paštetą scenoje ruošianti Agnė.

„Pasibaigus vasaros koncertų ciklui leisime mūzoms trumpam patylėti, kol rugsėjo 19-ąją pašauksime gerų permainų vėją, atnešiantį naujos muzikos gūsį“, – jau apie kitą festivalį užsiminė Klaipėdos koncertų salės direktoriaus pavaduotoja Loreta Narvilaitė, klaipėdiečiams linkėdama smagių vasaros šeštadienių su muzika gryname ore.

Programa

Birželio 30 d. 20 val. – „Svaigi birželio siuita“: Klaipėdos kamerinis orkestras, solistas V.Zubitskis (akordeonas, Ukraina – Italija), Dirigentas R.Šervenikas.

Bilietai – po 15, 20 Lt.

Liepos 7 d. 20 val. – „Aistringoji gitara“: Klaipėdos kamerinis orkestras, solistai M.Bačkus (violončelė) ir K.Meisingeris (gitara, Lenkija).

Bilietai – po 20, 30 Lt.

Liepos 14 d. 20 val. – „Baltas paukštis. Vytautą Kernagį prisimenant...“: L.Mikalauskas (bosas) ir styginių grupė „Bass Arco“.

Bilietai – po 20, 30 Lt.

Liepos 21 d. 20 val. – „Temperamentinga elegancija“: G.Gedvilaitė (fortepijonas).

Bilietai – po 15, 20 Lt.

Liepos 28 d. 20 val. – „Vakaras su Petru ir kvintetu“: Klaipėdos brass kvintetas ir solistas P.Vyšniauskas (saksofonas).

Bilietai – po 15, 20 Lt.

Rugpjūčio 11 d. 20 val. – „Operos paštetas“: D.Tiškovaitė (sopranas), A.Sabulytė (mecosopranas), J.Sakalauskas (baritonas), V.Lukočius (muzikos vadovas, fortepijonas).

Bilietai – po 15, 20 Lt.

Koncertai vyks Klaipėdos koncertų salės (Šaulių g. 36) parko estradoje. Bilietus platina „Bilietai.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių