„Muzikiniai portretai“ atvėrė kultūros renginių ciklo duris

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus paveikslų galerijoje įvyko pirmasis kultūros vakaras „Muzikiniai portretai“. Jame skambėjo Renesanso ir Baroko kompozitorių muzika, prieš renginį visi norintys galėjo aplankyti parodą lydint gidui.

Šis vakaras yra viena parodos „Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų ir didikų portretai iš Ukrainos muziejų“ aplinkoje pradedamų kultūros renginių ciklo „Gyvoji portretų paroda" dalių. Jame skambėjo Renesanso ir Baroko kompozitorių, dirbusių Lietuvos didžiojo kunigaikščio dvare ar dedikavusių savo kūrinius Lietuvos valdovams, opusai.

Į Vilniaus paveikslų galeriją susirinkę vilniečiai ir miesto svečiai išgirdo Antonio Vivaldi, Alessandro Scarlatti, Tarquinio Merula ir kitų kompozitorių muziką.

Renginyje dalyvavo Vilija Mažintaitė (sopranas), Aurimas Jankevičius (trimitas), Jonas Kublickas (liutnia), Miglė Marija Serapinaitė (smuikas), Laurynas Preiška (smuikas), Kristina Griciūtė (altas), Tomas Ramančiūnas (violončelė), Arūnas Kučinskas (kontrabosas), Vitalijus Neugasimovas (klavesinas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių