MTV Europos muzikos apdovanojimuose triumfavo Lady Gaga (papildyta)

MTV Europos muzikos apdovanojimuose, kurie sekmadienį vyko Madride, triumfavo Lady Gaga ir Justinas Bieberis.

Skandalingoji JAV dainininkė Lady Gaga susižėrė net tris apdovanojimus: geriausios pop muzikos, geriausios atlikėjos ir geriausios dainos.

JAV dainininkė Lady Gaga apie savo pelnytus apdovanojimus sužinojo koncertuodama sausakimšoje arenoje Vengrijos sostinėje Budapešte.

„Tai man labai daug reiškia. Europa, myliu tave“, - Lady Gaga, kuri rugsėjį pelnė daug MTV apdovanojimų Jungtinėse Valstijose, sakė savo gerbėjams per televizijos tiltą, keisdama leopardo kailį imituojantį korsetą į permatomą medicinos slaugės kostiumėlį.

Paauglių dievaitis Justinas Bieberis tapo geriausiu metų atlikėju. Jis nurungė Eminemą, Usherį, Enrique Iglesias, Kanye Westą. J.Bieberiui dar viena statulėlė atiteko už dižiausią metų proveržį.

„Man tai didelis pasiekimas, - sakė 16-metis dainininkas, tarp kurio varžovų buvo labiau patyrusių žvaigždžių, tokių kaip raperiai Eminemas ir Kanye Westas. - Visi kiti artistai šioje kategorijoje - labai įkvepiantys“.

Katy Perry, kuri, kaip ir Lady Gaga, buvo nominuota penkiose kategorijose, pelnė apdovanojimą už geriausią vaizdo klipą, sukurtą pagal jos populiarųjį singlą „California Gurls“.

Geriausio roko atlikėjo titulas atiteko JAV grupei „Thirty Seconds to Mars“, geriausio debiutanto - JAV dainininkei Ke$hai, o geriausio alternatyviosios muzikos atlikėjo - amerikiečių poppankroko grupei „Paramore“.

Geriausiu hiphopo atlikėju pripažintas Eminemas, kuris gerbėjams padėkojo vaizdo ryšiu iš Brazilijos. Tuo tarpu apdovanojimas už geriausią gyvos muzikos kūrinį atiteko amerikiečiams rokeriams „Linkin Park“, kurie tuo metu koncertavo Madrido centre.

MTV apdovanojimas „Global Icon“ už visos karjeros pasiekimus buvo įteiktas JAV roko veteranams „Bon Jovi“, kurie pasaulyje yra pardavę per 125 mln. savo albumų kopijų.

„Ačiū, kad pavertėte mus dievaičiais, - grupės lyderis Jonas Bon Jovis sakė atsiimdamas prizą. - Gerbėjai, noriu padėkoti jums už šią neįtikėtiną ketvirtį šimtmečio trukusią kelionę.“

Tuo tarpu apdovanojimas „Free Your Mind“, skiriamas už socialinio atsakingumo skatinimą, atiteko Lotynų Amerikos dainininkei Shakirai, skatinusiai remti skurdžiai gyvenančių šeimų vaikų švietimą. Šiam tikslui atlikėja skyrė lėšas, gautas Pasaulio futbolo čempionato himnu tapusią jos dainą „Waka Waka“.

„MTV Europe“ apdovanojimų ceremonija kasmet vyksta vis kitame Europos mieste. 2006 metais ji vyko Kopenhagoje, 2008 - Liverpulyje, 2005 - Lisabonoje, 2004 - Romoje, o 2002 - Barselonoje.



E.Longoria, anksčiau pažadėjusi, kad per šį renginį planuojanti „pakeisti kelis neįprastus apdarus“, savo žodį tęsėjo. Vienas iš jos kostiumėlių, kuriuos aktorė pakeitė per šį vakarą, buvo „Ispaniško kumpio suknelė“, tapusi sarkastišku atsaku į skandalingąją Lady Gagos suknelę iš šviežios mėsos.

Kelis kartus pakeitusi išvaizdą 35 metų E.Longoria vilkėjo violetinį kostiumėlį su švarkeliu gilia iškirpte, taip pat juodą mini suknelę, o vėliau įžengė į sceną, apsirengusi įmantria aksomine suknia.

Tačiau Katy Perry tuojau pat nuplėšė ceremonijos vedėjos suknelę, po kuria ji vilkėjo tviskančią juodą liemenėlę ir aptemptas trumpikes.

Šiame madų demonstravimo finale E.Longoria į sceną įžengė apsigobusi kumpio pavidalo „rūbu", iš po kurio matėsi tik jos galva ir kojos. Šis į karnavalo kostiumą panašus drabužis tapo akivaizdžiu atsaku į Lady Gagos per MTV apdovanojimų ceremoniją Jungtinėse Valstijose rugsėjį vilkėtą „mėsos suknelę“.

„Lady Gaga šį vakarą čia būti negalėjo, tačiau užkulisiuose ji paliko savo suknelę, - šmaikštavo Holivudo žvaigždė. - Kas žinojo, kad ispaniško kumpio spalva - viena iš mano mėgstamiausių?“

Scenoje įspūdingus pasirodymus surengė Shakira, Rihanna, Kid Rock, Miley Cyrus, Ke$ha. Renginiui vadovavo JAV aktorė, „Nusivylusių namų šeimininkių“ žvaigždė Eva Longoria.

MTV Europos šalių muzikos apdovanojimai vyko jau septynioliktą kartą.

MTV EMA 2010 apdovanojimai:

Geriausia daina: Lady Gaga – „Bad Romance“
Geriausias vaizdo klipas: Katy Perry – „California Gurls“
Geriausias popatlikėjas: Lady Gaga
Geriausias atlikėjas: Justinas Bieberis
Geriausia atlikėja: Lady Gaga
Geriausias hiphopo atlikėjas: Eminemas
Geriausias naujas atlikėjas: Ke$ha
Geriausias roko atlikėjas: „30 Seconds To Mars“
Geriausias alternatyvus atlikėjas: „Paramore“
Geriausias gyvos muzikos atlikėjas: „Linkin Park“
Geriausias pasirodymas viso pasaulio scenose: „Tokio Hotel“
Didžiausias proveržis: Justinas Bieberis



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių