M.Rostropovičiaus koncertų ciklas „Jauni jauniems“ startuoja Palangoje

Penktadienį Palangoje M.Rostropovičiaus fondas pradeda jau trečius metus visoje Lietuvoje organizuojamą koncertų ciklą „Jauni jauniems“.

Jungtinis M.Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ ir Palangos Stasio Vainiūno muzikos mokyklos moksleivių koncertas skirtas Pasaulinei muzikos ir Tarptautinei mokytojų dienai.

Šiuo koncertu M.Rostropovičiaus fondas šiemet pradeda ir tęsia jau trečius metus organizuojamą koncertų ciklą „Jauni jauniems“, kurio metu rengiami bendri Fondo vaikų ir Lietuvos miestų muzikos mokyklų koncertai.

„Kaip jau tapo tradicija, koncertus organizuojame įvairiuose Lietuvos miestuose, siekdami klasikinės muzikos mėgėjus supažindinti su jų pašonėje gyvenančiais jaunaisiais talentais, kartu suteikdami galimybę išgirsti pasaulyje jau pripažintus mūsų jaunuosius muzikantus“, – aiškino M.Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo valdybos pirmininkė Rasa Kubilienė.

Koncerte pasirodys septyni Palangos S.Vainiūno muzikos mokyklos auklėtiniai ir trys M.Rostropovičiaus fondo globotiniai – Guoda Indriūnaitė (fortepijonas),  Tadas Umbrasas (klasikinė gitara) ir Skaistė Dikšaitytė (smuikas).

Nemokamas koncertas vyks spalio 7 d. 16 val. Palangos S.Vainiūno muzikos mokyklos salėje (Maironio g. 8).

Kitą ciklo „Jauni jauniems“ koncertą planuojama surengti Marijampolėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių