„Mountainside“ ir „Groove Solid“ smeigs roko dozę „Džem'Pub'e“

Spalio 21 d., penktadienį, 22.22 val. Kauno gyvos muzikos klube „Džem'Pub“ sunkaus roko dozę suleis scenoje senokai matyti „Mountainside“ ir jaunesnės kartos atstovai „Groove Solid“. Muzikantai juokauja, kad šaltą rudenį gitarų skleidžiami garsai ir energingas ritmas – pats geriausias būdas sušilti.

Grįžo prie šaknų

Įvairiuose alternatyvios muzikos apdovanojimuose nuolat nominuojami geriausios Roko grupės, Albumo kategorijose, „Mountainside“ pastaraisias metais retokai matoma koncertuose. Rokeriai buvo atsidėję naujų dainų trečiajam albumui kūrybai ir jų įrašui, kurį tikisi baigti šiemet.

Ateinančiais metais dienos šviesą išvysiantis albumas yra gerokai sunkesnis ir tamsesnis, palyginti su pirmaisiais dviem, ir turėtų nustebinti tik su ankstesne kūryba susipažinusius klausytojus. Tačiau, kaip tvirtina grupės boso gitaristas ir tekstų bei daugelio dainų autorius Rytis Bulota, tai nebuvo radikalus posūkis nuo „viso to, ką darėme anksčiau, nes mes savo karjerą ir pradėjome būtent kaip metalo/punk/roko grupė. Taigi, grįžome prie šaknų, į ankstesnį albumą sudėję tai, kas netilpo į bendrą grupės koncepciją“.

Naujoji „Mountainside“ kūryba remiasi plačiu gitarinės muzikos traktavimu – nuo psichodelikos iki ektremalaus metalo, nuo punk iki post roko, ypatingai jaučiama doom metalo įtaka. Savo ruožtu dainų struktūros nebeįspraustos į įprastus roko muzikos rėmus.

Gyvuoja penkiolika metų

Šiemet penkiolikos metų gimtadienį švęsiantys Kauno rokeriai sugrojo šimtus koncertų Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Anglijos festivaliuose, klubuose, įvairiuose šventėse. Vienoje scenoje „Mountainside“ pasirodė su tokiomis garsiomis grupėmis, kaip „Entombed“, „Dismember“, „New Model Army“, „Tito and Tarantula“, „The King“, „VoiVod“.

Kolektyvas yra išleidęs albumus „Distorted“ (2003 m.) ir „All About Time“ (2007 m.), jų dainos įtrauktos į įvairius muzikinius rinktinius, skamba radijo eteryje.

Jauni ir energingi

Klube „Džem'Pub“ publiką kartu su vyresniais kolegomis kaitinsiantys „Groove Solid“ susikūrė prieš keturis metus ir per tą laiką spėjo sugroti daugybę koncertų klubuose. „ZOOfest 2009“, „Šreko pelkė 2009“, „Einam 2009“, „Respect The King“, „Mano Garsai 2007“, „Čia ir Dabar 2008“, „Alternatyvios muzikos ringas 2“ - tai tik kelis festivaliai, kuriuose grupė dalyvavo. 

Savo muziką vadinantys disko metalu su klasikinio roko prieskoniais, keturis vaikinai koncertuose savo nevaržomą energiją visuomet perduoda publikai. Ir nesvarbu, ar jų klausytų du, ar šimtas žmonių.

Skirtingas muzikos suvokimas „Groove Solid“ nariams netrukdo puikiai kartu realizuoti savo muzikinių idėjų.


Šiame straipsnyje: Mountainsidemuzikakoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių