„Modern Talking“ donžuanas Th. Andersas: dalinsiu Lietuvai šilumą

Buvusio dueto „Modern Talking” narys Thomas Andersas prieš keletą dešimtmečių pavergė, galima drąsiai teigti, visos Europos moterų širdis. Šiomis dienomis charizmatiškasis atlikėjas nekantriai laukia susitikimo su Lietuvos publika.

Ne kartą mūsų šalyje svečiavęsis legendinės grupės narys sėkmingai tęsia solinę karjerą, o gruodžio 29 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje žada emocionalų susitikimą su ištikimiausiais klausytojais.

- Ar jus aplankė Kalėdų dvasia? - portalas diena.lt pradėjo išskirtinį interviu su T. Andersu.

- Kaip jau įprasta šiuo laikotarpiu, mano Kalėdų ir Naujųjų metų laukimas paženklintas nuolatinėmis kelionėmis. Tačiau tikrai nesiskundžiu, turiu galimybę pamatyti, kaip įvairūs pasaulio miestai sutinka gražiausias metų šventes.

- Kaip sekasi pristatinėti Kalėdinį albumą „Christmas for you“? Kodėl sumanėte savaip perdainuoti kalėdinę klasiką?

- Albumą pristatinėjame koncertiniuose turuose. Žmonės dainas sutinka šiltai. Idėja perdainuoti kalėdinę klasiką kilo iš džiaugsmo, kuris apima klausantis šių melodijų. Kiekvienas atlikėjas savo laiku interpretavo šiuos kūrinius. Įrašinėdamas „Christmas for you“ išgyvenau vien teigiamas emocijas.

- Ar teisinga teigti, kad šis albumas skirtas klausyti sėdint prie židinio šeimos rate?

- Žinoma. Tačiau beklausant galima įsivaizduoti ne tik židinį. Šie kūriniai skirti sušildyti žmones, kai už lango šalta ir tamsu. Manau, kiekvienas albume atras dainą, kuri jį savaip sušildys ir nuteiks šventiniam laikotarpiui.

- Pastaruosius trejus metus išleidžiate po albumą. Kaip suprantu, kūrybinės jėgos neapleidžia?

- Kaip minėjau, pastaruoju metu tenka nemažai keliauti. Šiemet neturėjau itin daug laiko autorinei kūrybai. Šiuo metu didžiausias mano įkvėpimo šaltinis yra sutikti žmonės, įvairių šalių kultūrų pažinimas.

- Scenoje esate jau beveik trisdešimt metų. Kada koncertuoti buvo smagiausia? Galėtumėte išskirti geriausią laikotarpį?

- Kai žiūrime į gyvenimą iš dabarties taško, visada esame linkę idealizuoti praeitį. Per tris dešimtmečius patyriau išties fantastiškų akimirkų, tačiau nenorėčiau išskirti vienintelio periodo. Tiesiog stengiuosi nesigręžioti atgal ir džiaugtis dabartiniu savo gyvenimo etapu.

- Kokie jūsų santykiai su Dieteriu Bohlenu? (buvęs dueto „Modern Talking" narys – red. past.) Kaip manote, kurio iš jūsų karjera po grupės iširimo klostosi geriau? Ar yra bent minimali tikimybė, kad duetas kada nors atsikurs?

- Su Dieteriu nepalaikome jokių ryšių. Nenoriu gilintis į svetimus reikalus. Niekada sau nekėliau klausimo, kam iš mūsų sekasi geriau. Linkiu jam sėkmės, tačiau man per daug įdomus savasis gyvenimas, kad svarstyčiau apie Dieterio karjerą. Jeigu atvirai, nemanau, kad yra prasmė atkurti „Modern Talking“. Kiekvienas iš mūsų žengiame savuoju keliu ir savajame aš esu tikrai laimingas.

- Jūsų manymu, kokiu keliu eina šiuolaikinė muzika?

- Mano manymu, ji nėra prastesnė ar geresnė. Ji tiesiog kitokia. Kaip minėjau, esame linkę idealizuoti praeitį. Tai liečia ir muzikinę kultūrą. Pamenu, kai 2002 m. visi keikė naujojo amžiaus kūrinius. Tačiau jeigu į juos pažvelgtume iš šiandienių pozicijų, daugeliui tos pačios dainos jau keltų nostalgiją ir mielus prisiminimus.

- Ko galime tikėtis koncerte Lietuvoje? Žiūrovai išgirs visų jūsų karjeros etapų muziką?

- Be abejo. Ruošiame įspūdingą pasirodymą, kuriame tikrai netrūks emocionalių akimirkų. Noriu dar kartą visus nuoširdžiai pakviesti apsilankyti Kauno „Žalgirio“ arenoje. Galiu užtikrinti, susirinkę žmonės tikrai nebus nuvilti. Grosime žymiausius praeities hitus, taip pat atliksime šių dienų muziką.

- Ką žinote apie Lietuvą?

- Jau anksčiau teko svečiuotis Vilniuje ir Kaune. Šiuose miestuose visada buvau sutiktas šiltai. Todėl šį kartą taip pat nekantriai laukiu susitikimo su ištikimiausiais klausytojais.

- Kaune pirmą kartą grosite vienoje scenoje su „Slade“ ir „Sweet“ kolektyvais. Ką tai jums reiškia?

- Tai bus išties išskirtinis įvykis. Iki šiol niekada neteko groti vienoje scenoje su šiais vyrukais. Jiems jaučiu begalinę pagarbą. Manau, kad visos grupės, įskaitant ir manąją, Kaune praleis nuostabų laika kartu.

- Ar turite neįgyvendintų projektų, svajonių?

- Žinoma, mano galvoje nuolat sukasi įvairios idėjos. Nuskambės nuobodžiai, tačiau jų neišduosiu. Tiesiog tikiu, kad savo svajones reikia pasilaikyti sau. Vien tam, kad jos iš tikrųjų taptų realybe.

- Ko palinkėtumėte sau ir gerbėjams ateinančiais metais?

- Gerbėjams ir sau galiu palinkėti tik sveikatos. Jeigu ji gera, tuomet viskas tampa pasiekiama. Gyvename beprotiško tempo pasaulyje, tad linkiu daugiau laiko praleisti su brangiais žmonėmis, savo šeima. Neužmirškite vertinti kiekvienos kartu praleistos akimirkos, optimistiškai žvelkite į ateitį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

GERBEJA...

GERBEJA... portretas
O CIA TAI SUPRANTU ,KAD ZVAIGZDE PASAULINE ,FAINAS ISPANIUKS ISSVAJOTAS VYRAS.......

1ai

1ai portretas
pasvajok, pupuliams moterys nerupi.

to 2 1ai

to 2 1ai portretas
Nu kad Andersas lyg ir ne pupulis :) Beje, yra labai neblogas Diterio Boleno multikas "Dieter — Der Film" - "Modern Talking" gerb4jam patariu pa=i8r4t :)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių