M.Mikutavičius: aš niekada nebuvau labai geras dainininkas

Bilietai į praėjusį sekmadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje vykusį Marijono Mikutavičiaus akustinių koncertų ciklo pasirodymą buvo išpirkti likus pusantros savaitės iki renginio.

Kai kurių atlikėjų gerbėjams krizė nė motais. Vienas iš tokių Marijonas Mikutavičius - bilietai į praėjusį sekmadienį Šv. Kotrynos bažnyčioje vykusį jo akustinių koncertų ciklo pasirodymą buvo išpirkti likus pusantros savaitės iki renginio.

Atlikėjo prodiuseriams neliko nieko kita kaip surengti toje pačioje Šv. Kotrynos bažnyčioje papildomą koncertą, kuris numatytas sausio 21 d. Bilietai sparčiai tirpsta ir į Kaune bei  Klaipėdoje gruodį vyksiančius akustinius pasirodymus.

Yra atlikėjų, kurie atrodo per švelnūs ir per ramūs didelėms salėms ir triukšmingiems koncertams. Ir yra tokių, kurie atrodo pernelyg audringi, kad galėtų koncertuoti tyliai. Marijonas priklauso pastariesiems. Išgarsėjęs visuotinai dainuojamomis dainomis „Trys milijonai“,  „Pasveikinkit vieni kitus“ ar „Bliamba, aš tave myliu“, jis, rodos, sukurtas masinėms šventėms ir svaigulingoms fiestoms. Tačiau geriau su atlikėjo kūryba susipažinę klausytojai žino jo dainas, kurias galima tiesiog šnabždėti, nebijant sudrumsti ramybės.

Atlikėjas žada, jog koncertuose skambės beveik visos populiariausios dainos, sukurtos tiek jo paties, tiek bendradarbiaujant su kitais autoriais. „Velnias, man patinka Kalėdos“, „Degančios rankos“, „Mano didžiausia žuvis“. Kai kurias iš jų prireikė rimtai permąstyti, norint suteikti kitokį skambėjimą.

Kokie turėtų būti šie koncertai? Marijonas sako: „Žinot, aš niekada nebuvau labai geras dainininkas. Bet viskas, ką visada mokėjau geriausiai, tai kitiems primesti savo nuotaiką. Gerą ar blogą... Čia jau atleiskite.“

Anot paties atlikėjo, tokie akustiniai koncertai, rengiami specifinėse salėse, yra tarsi bandymas didelį garsą  priversti kalbėti tyliai.

Marijono ir grupės akustiniai koncertai vyks: gruodžio 10 d. 19 val. Klaipėdoje, Švyturio menų doke, gruodžio 30 d. 19  val. Kaune, Kauno technologijos universiteto salėje ir sausio 21 d. Šv.. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje.


Šiame straipsnyje: Marijonas Mikutavičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių