M.Mažvydo premija - VU profesorei D.Pociūtei-Abukevičienei

Martyno Mažvydo premija už nuopelnus Lietuvos valstybės kalbai, raštijos istorijai ir knygos menui šiemet skirta Vilniaus universiteto profesorei Lietuvių literatūros katedros vedėjai Dainorai Pociūtei- Abukevičienei.

Kultūros ministro Arūno Gelūno įsakymu premija D.Pociūtei-Abukevičienei skirta už monografiją „Maištininkų katedros. Ankstyvoji reformacija ir lietuvių-italų evangelikų ryšiai“, taip pat už inovacinę mokslinę veiklą tiriant ir įvertinant senąjį Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir Mažosios Lietuvos kultūros bei raštijos paveldą.

M.Mažvydo premija yra 45 bazinių socialinių išmokų dydžio, arba 5850 litų.
Ši premija kasmet skiriama įvertinti geriausius tyrimų pasiekimus lietuvių literatūros, kalbos istorijos, kultūros bei knygotyros srityse.

Premija apdovanojami atskiri mokslininkai arba kolektyvai už reikšmingus pastarųjų penkerių metų mokslinius senosios Lietuvos ir Mažosios Lietuvos literatūros ir rašytinio paveldo, lietuvių kultūros asmenybių literatūrinės ir kultūrinės veiklos, lietuviškos knygos ir spaudos, lietuvių kalbos ir rašto raidos bei istorijos tyrinėjimus.


Šiame straipsnyje: M.Mažvydo premija

NAUJAUSI KOMENTARAI

andrius

andrius portretas
nuoširdžiausi sveikinimai, šiaip tai puiku, kad valstybėj dar yra žmpnių, galinčių įvertinti išskirtinius istorinius veikalus. Bumblauskas tą knygą įtraukė į iškiliausių istorinių pasakojimų apie LIetuvą sąrašą
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių