M.Jacksono turtas per metus padidėjo milijardu dolerių

Turto vertintojai nustatė, kad per metus nuo Michaelo Jacksono mirties, popmuzikos karaliaus turtas padidėjo 1 mlrd. dolerių.

Žurnalas "Billboard" rašo, kad 383 mln. dolerių sudaro pajamos, gautos pardavus dainininko albumus, dar 400 mln. paveldėtojai gavo už filmą "Pabaiga" (This is it).

Likusią sumą sudaro paveldėtojų išduotos licenzijos naudoti M.Jacksono atvaizdą ir įrašus, taip pat pajamos už pasinaudojimą autorinėmis teisėmis.

Vien paskutinis kontraktas su kompanija "Sony" dailininko paveldėtojams uždirbo 31 mln. dolerių.

Sutartis numato, kad "Sony Music Entertainment" per ateinančius septynerius metus išleis 10 albumų su paskutinėmis M.Jacksono dainomis, įskaitant ir tas dainas, kurios niekada nebuvo išleistos anksčiau.

Sutartyje numatyta, kad popmuzikos karaliaus paveldėtojai iš šio sandorio turėtų uždirbti nuo 200 iki 250 mln. dolerių. Pasak "Billboard", dainininko šeima jau gavo apie 31 mln.

Nors M.Jacksonas nespėjo surengti nė vieno programos "This Is It" koncerto, pajamos už parduotus bilietus, kurių dainininko gerbėjai nesugrąžino, sudarė 6,5 mln. dolerių, iš kurių 5 mln. atiteko kompanijai AEG, kuri reklamavo dainininko koncertinę kelionę.

M.Jacksonui priklausiusi muzikos firma "Mijac" įvertinta maždaug 150 mln. dolerių. Pasak "Billboard", per praėjusius metus ji paveldėtojams uždirbo dar 50 mln. dolerių.

M.Jacksonas taip pat buvo vienas "Sony/ATV" savininkų - jo paveldėtojams priklauso pusė kompanijos akcijų, kurių pajamos per metus sudaro 80 mln. dolerių.

M.Jacksonas mirė 2009 metų birželio 25 dieną, eidamas 51-uosius metus.


Šiame straipsnyje: Michaelas Jacksonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių