Miuziklas „Dvylika brolių juodvarniais lakstančių” pasieks Klaipėdą

Klaipėdiečiai sekmadienį Žvejų rūmuose turės progą pamatyti ir išgirsti lietuvišką miuziklą-pasaką visai šeimai „Dvylika brolių juodvarniais lakstančių”.

Dainų autorė ir atlikėja, prodiuserė Laima Lapkauskaitė lietuvių liaudies pasaką „Dvylika brolių juodvarniais lakstančių” šiemet pavasarį pristatė kaip muzikinį teleprojektą, o po to perkėlė jį į sceną, kad parodytų gyvai.

„Idėja sukurti miuziklą pagal lietuvių liaudies pasaką sklandė jau seniai. Norisi, kad mūsų vaikai nepamirštų, kokie gražūs ir spalvingi tautos kūriniai. Šioje istorijoje – daug veikėjų ir veiksmo. Toks ir mūsų miuziklas – jaudinantis, spalvingas, su daugybe įvairių dekoracijų ir įspūdingų kostiumų“, – pasakojo L.Lapkauskaitė.

Šis miuziklas – tai vaizdingas pasakos atkūrimas modernių šiuolaikiškų melodijų ritmu. Jį įdomu žiūrėti ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Didžiąją dalį šio sceninio kūrinio muzikos ir tekstų sukūrė pati L.Lapkauskaitė. Miuzikle taip pat skamba Deivido Zvonkaus ir Andriaus Gružausko dainos.

Pasakos istorija perteikiamą keturiuose skirtinguose scenovaizdžiuose – veiksmas vyksta dvare, miške, uoloje ir karalienės rūmuose.

Pagrindinį brolių juodvarnių sesers vaidmenį atlieka Irūna – grupės „Studentės“ lyderė, LNK projekto „Žvaigždžių duetai“ nugalėtoja. Jaunoji atlikėja filmuojasi ir  populiariame TV seriale „Drąsos kaina“.

Karalaitį vaidins ir dainuos muzikinių TV projektų dalyvis ir nugalėtojas Paulius.

Nuotaikingame spektaklyje kituose vaidmenyse pamatysime „Studentes“ Kristiną (pamotė) ir Rūtą (karalienė), grupę „Mokinukės“ (broliai juodvarniai), vaikų popchorą „O lia lia vaikai“ bei dar daugybę jaunųjų dainorėlųi.

Miuziklas-pasaka „Dvylika brolių juodvarniais lakstančių“ kultūros centre Žvejų rūmai bus rodomas gruodžio 12 d. 16 val.

Bilietai – 20–25 Lt, jais prekiauja Žvejų rūmų kasa ir TIKETA kasos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių