„Mis JAV 2012“ tapo 20-metė violončelininkė iš Rod Ailendo

Rod Ailende gyvenanti 20-metė violončelininkė laimėjo „Mis JAV“ karūną ir atstovaus Jungtinėms Valstijoms šių metų grožio konkurse „Mis Visata“ po to, kai išsakė palaikymą lytį pakeitusioms grožio karalienėms.

Olivia Culpo sekmadienį pranoko kitas 50 šio konkurso dalyvių ir buvo karūnuota Las Vegaso pramogų ir lošimo centre „Planet Hollywood“. Ji pasirodė scenoje, dėvėdama alyvų spalvos bikinį ir purpurinę vakarinę suknelę, perjuostą tviskančiu diržu.

Per dalyvėms daugiausiai nerimo keliantį finalinį klausimų ir atsakymų etapą O.Culpo teko bene sudėtingiausias tą vakarą užduotas klausimas: „Ar manote, kad būtų sąžininga, jog “Mis JAV„ titulą laimėtų transvestitė, o ne moteris iš prigimties?“

O.Culpo nesutriko, pareiškusi, kad palaiko „Mis Visata“ organizatorių neseniai priimtą sprendimą leisti šiame konkurse dalyvauti transseksualėms.

Toks klausimas buvo pirmąkart užduotas šiame konkurse vieno žiūrovo socialiniame tinkle „Twitter“ .

„Manau, kad tai būtų sąžininga, tačiau galiu suprasti, jog žmonės nebūtų labai linkę sukti šiuo keliu, nes yra moterų iš prigimties tradicija, - atsakė O.Culpo. - Tačiau mūsų dienomis daroma tiek daug operacijų ir esama tie daug žmonių, kuriems reikalingi pokyčiai, kad gyvenimas būtų laimingesnis. Aš tai priimu, nes tikiu, kad čia laisva šalis.“

O.Culpo pasakojo vaikystėje ji buvo mažo ūgio ir putli, tačiau išgražėjo, sparčiai augdama paauglystėje. Antroje klasėje išmokusi griežti violončele, ji vasaras leisdavo muzikinėje stovykloje.

Merginos tėvai taip pat muzikantai, o pati O.Culpo yra dalyvavusi koncertuose Bostono simfonijos rūmuose ir Carnegie koncertų rūmuose Niujorke.

2010 metais O.Culpo baigė katalikišką mergaičių mokyklą „St. Mary Academy Bay View“ Rod Ailendo mieste Riversaide, kur ji buvo Nacionalinės garbės draugijos narė. Dabar ji yra Bostono universiteto antrakursė.

„Grožis randamas pagal tai, kaip elgiesi su kitais“, - ji sakė konkurso pareigūnams.

O.Culpo pademonstravo esanti išsiskirianti asmenybė, pasiųsdama oro bučinį ir sušokdama šimį per savo pirmąjį pasirodymą. Savo įkvėpimo šaltiniu ji laiko Holivudo žvaigždę Audrey Hepburn, kuri daugelį metų dirbo savanore.

Per konkurso kulminaciją nugalėtojai karūną uždėjo praeitų metų „Mis JAV“ Alyssa Campanella.

O.Culpo vėliau šiais metais atstovaus Jungtinėms Valstijoms 61-ajeme tarptautiniame grožio konkurse „Mis Visata“. Paskutinė jį laimėjusi amerikietė buvo Brook Lee, pelniusi šį titulą 1997 metais.

Pirmoji į „Mis Visata“ siekusi patekti transseksualė iš Kanados buvo patekusi į priešpaskutinį konkurso etapą savo šalyje, tačiau praeitą mėnesį pralaimėjo kitai pretendentei.

Jennai Talackovai, kuri pasidarė lyties keitimo operaciją būdama 19 metų ir turi moterišką tapatybę įrodančius dokumentus, iš pradžių nebuvo leista dalyvauti grožio konkurse Kanadoje, nes ji nebuvo moteris iš prigimties. Tačiau JAV milijardierius Donaldas Trumpas, vadovaujantis „Mis Visata“ organizuojančiai bendrovei, vėliau atšaukė šį sprendimą.

„Mis Visata“ viešųjų ryšių direktorė Brenda Mendoza sakė, jog dabar šiuose grožio konkursuose leidžiama dalyvauti visoms lytį pakeitusioms pretendentėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių